Dygnet runt

Skånska stjärnan på Musical.ly till Tubecon

Youtube. Det är bara för de äldre. De andra kör Musical.ly – och drömmer inte bara om att bli stjärnor utan är stjärnor. På Tubecon kommer de också, för att ta över världen?

Nathalie Danielsson

Nathalie Danielsson, 16 år, från Trelleborg är stjärna på appen Musical.ly, men har också en egen Youtube-kanal där hon har blivit ett känt ansikte mot mobbning. I höstas prisades hon på Big Buzz Awards.

Är det första gången för dig på Tubecon?
–Jag har varit på Tubecon en gång tidigare i Halmstad. Det var super, superkul. Jag träffade fans och efter var jag på hotellet med andra youtubers och tittade på Mello.
Vad gör du på Youtube?
– Jag gör mest Musical.ly –jag är en muser istället för en youtuber. Men jag har gjort en video på Youtube om mobbning. Den heter sanningen om mitt liv, jag har inte alltid varit positiva Nathalie.
Beskriv Musical.ly?
– Du mimar till olika låtar och rörelser till. Du är dig själv och sprider glädje. Det viktiga är att inte härma någon annan utan att vara sig själv. Det tar inte lång tid. Det är lätt att redigera och man kan göra vad man vill.
Vad ska du göra på Tubecon?
–Jag ska träffa mina fans där och ha kul. När de ser mig ska de skrika ”Grejor!” på skånska. Då filmar jag dem och snapchattar och instagrammar dem. Jag ska också träffa fler muser som är där och många av dem är yngre än mig.

Amanda Emundsson

Amanda, 15 år, får riktiga artister att starta youtube-kanaler om henne...
Se fler youtubers som kommer till Tubecon i Malmö på Sydsvenskans kanal.
Läs alla artiklar om: Tubecon i Malmö
Gå till toppen