Malmö

Trafikkaos i stan? Här är vägarbetena att undvika i Malmö

Just nu arbetas det på flera ställen i Malmötrafiken. Vissa delar av staden påverkas under längre tid, andra under kortare. Här är en lista på vägarna att undvika.

Bild: Sven-Erik Svensson
Kommunen och VA syd arbetar just nu på flera platser i Malmö. Det handlar om asfaltering, vattenledningar och underhållsarbete.

Hyllie Boulevard

Hyllie Boulevard har varit avstängd sedan 3 april och öppnar redan i morgon, 21 april. Även Industrigatan mellan Sankt Knuts väg och Föreningsgatan öppnar i morgon. Gatan har varit avstängd sedan september i fjol.

Bellevuevägen

Bellevuevägen har varit avstängd sedan den 9 januari och öppnar igen 20 juni. VA Syd utför ledningsarbete mellan Midgårdsgatan och Geijersgatan/Ärtholmsvägen som ska vara klart i maj.

Toftanäsvägen

Toftanäsvägen ska en cirkulationsplats byggas. Vägen är helt avstängd mellan den 18 april och 30 juni. Trafiken leds om via Yttre ringvägen. För fotgängare och cyklister kommer det att finnas tillfälliga gång- och cykelvägar.

von Rosens väg

Vattenledningar byggs på von Rosens väg. Parkering är förbjuden på delar av vägen under arbetet, som ska vara klart den 30 juni.

Bragegatan

Bragegatan dras nya vattenledningar. Framkomligheten kommer att påverkas. Klart i juni.

Annetorpsvägen

I anslutning till Annetorpsvägen bygger gatukontoret en gång- och cykeltunnnel. Byggandet satte igång i augusti 2016 och beräknas hålla på fram tills i höst. Även VA syd utför arbeten i området. Man bygger också ut området Elinegård med nya bostäder. Det ska vara klart om ett drygt år, den 30 april 2018.

Neptunigatan och Citadellsvägen

Hela området kring Neptunigatan och Citadellsvägen byggs om. Trafiken leds om i olika steg under arbetet som beräknas pågå fram till 2019.

Underhållsarbete:

Underhållsarbete pågår på dessa platser i vår:
18-28 april: Östra Rönneholmsvägen mellan Fersens väg och Jörgen Ankersgatan och Pildammsvägen mellan S:t Johannesgatan och Östra Rönneholmsvägen.
2-19 maj: Regementsgatan och Drottninggatan mellan Fersens väg och Amiralsgatan. P-huset Anna kommer att vara tillgängligt trots arbetet.
22 maj-9 juni: Fersens väg mellan Regementsgatan och Östra Rönneholmsvägen.
Arbetet påverkar inte framkomligheten för fotgängare och cyklister.
Källa: Malmö stad, VA syd
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen