Zlatan

Zlatan knäskadad – tvingades bryta när United gick vidare i Europa League

Zlatan Ibrahimovic tvingades avbryta kvartsfinalen i Europa League mot Anderlecht på grund av en knäskada och grinade illa när han leddes av planen. Till slut krånglade Manchester United sig vidare till semifinal. Marcus Rashford avgjorde i förlängningen.

Zlatan får hjälp efter sin skada.Bild: ANDREW YATES
Manchester Uniteds svenske anfallare fick en översträckning i ena knäet när han landade efter en nickduell i slutminuterna av mötet med Anderlecht på Old Trafford.
Än finns inga uppgifter om hur illa skadad Zlatan är, men han såg plågad ut och grimaserade illa. Han kunde i alla fall ta sig av från planen själv med visst stöd.
— Jag vill vänta och se, och vara optimistisk, men det är jag inte, kommenterade José Mourinho skadeläget efter matchen.
Till BT Sport sade tränaren att han inte trodde att skadorna var lindriga.
— Jag föredrar att vänta till alla tester är gjorda, och sedan kommentera. Men nyheterna är tämligen negativa.
Zlatans lagkamrat Luke Shaw var mer optimistisk i en intervju med Sportbladet senare på kvällen.
— Jag förstod att det inte såg så bra ut på tv-bilderna, men han verkar vara vid gott mod. Han gick omkring inne i omklädningsrummet. Jag vet inte omfattningen av hans skada förstås, men jag såg honom därinne och han var optimistisk. Förhoppningsvis är det inte för illa för honom. Vi hoppas att det inte är så allvarligt och han verkar okej, säger Luke Shaw till tidningen.
Här är situationen där Zlatan Ibrahimovic skadade sig:
Matchen gick till förlängning sedan den slutat 1–1 efter ordinarie tid, precis som den första kvartsfinalen gjorde i Bryssel. Men fortsättningen av turneringen, och den eventuella finalen som spelas på Friends arena i Solna, kan bli utan Zlatan Ibrahimovic.
Där avgjorde Marcus Rashford med 2–1-målet i 107:e minuten och United är vidare till semifinal.
Zlatan Ibrahimovic behandlas på Old Trafford...Bild: ANDREW YATES
...innan han fick hjälp av från planen.Bild: ANDREW YATES
John Guidettis Celta Vigo är också vidare till i semifinal i Europa League. Den svenske anfallaren tvingades dock lämna returmötet med belgiska Genk med skadeproblem i slutet av första halvlek.
Guidetti gjorde ett mål och stod för en målgivande passning när Celta vann med 3–2 på hemmaplan. I Genk klarade det spanska laget oavgjort 1–1.
Dansken Pione Sisto försökte två gånger skruva in ett spanskt ledningsmål i bortre krysset men var bara nära. När han tog i för allt vad han hade gick det bättre: då satt bollen i nättaket för 1–0.
Målet gav bufferten Celta behövde. Leandro Trossard kvitterade till 1–1 men fler mål blev det inte.
Schalke var på väg att vända mötet med Ajax, och även här krävdes förlängning för att nå ett avgörande. Schalke gjorde 2–0 och kvitterade till 2–2 totalt. I förlängningen utökade Schalke till 3–0, men Ajax reducerade till 2–3 och är därmed i semifinal.
Besiktas kopierade Lyons segersiffror från mötet i Frankrike, 2–1, och den matchen har gått till straffar.
Läs alla artiklar om: Fotboll: Europa League 21 april
Gå till toppen