Skåne

Kajsa Leo: Är detta Guds sätt att säga ”Väx upp, för fan. Du är faktiskt 35”?

Det enda som är roligt med ordspråket ”Somliga straffar Gud direkt” är oklarheten kring subjekt och objekt. I övrigt tycks Gud sällan straffa dem som faktiskt förtjänar det men straffa de andra desto mer.

Kajsa Leo, malmökrönikörBild: Peter Frennesson
Själv har jag i min priviligierade livssituation alltid känt en totalt oförtjänt Gudskärlek omfamna mig vilket gör det lätt att tro lite lagom, utan att känna att mitt liv hänger på det. Dock misstänker jag att jag i skrivande stund är en av de somliga.
Det började med att jag raljerade över Jesus Kristus i en Facebook-inbjudan till min 35-årsfest och skrev saker som att vi skulle fira osannolikheten i både min ålder och i Jesus uppståndelse. När jag kom hem från Systemet med en låda finvin och en låda fulvin (som jag ämnade bjuda gästerna på när de var för fulla för att märka skillnaden) stod den utanför mitt hus, på parkeringen. En stor van med texten: ”JESUS has promised to return”. Ställde jag ner mina kassar och begrundade detta vältajmade budskap? Nej, jag beslöt mig för att jinxa Jesus lite mer och lägga upp en bild av vanen på inbjudan med texten ”Let’s party!”.
Sedan dansade jag till klockan sex på morgonen till låtar som ”Jag ska dansa fastän värdigheten brister” med mat och rödvin i hela ansiktet. När jag vaknade dagen efter var mina halsmandlar stora som påskägg och nu ligger jag här och svettas i mina egna synder. Det enda som värmer lite är att få ordet ”halsfluss” på papper då ingen ville tro att jag behövde starkare medicin än pizza och porr.
Och visst, jag minns knappt hälften av samtalen, jag flirtade med allt som rörde sig (eller inte rörde sig) och jag kan ha knäppt upp kavajen och bjussat på lite mer hud än önskvärt, men Jesus gillade ju att hänga med skökor! Dessutom älskade jag min nästa och gjorde inte en fluga förnär. Ibland är det faktiskt lite klurigt att förstå varför vissa synder egentligen är syndiga. Kanske är detta snarare Jesus/Guds/den heliga andens (kristendomen är sannerligen förvirringens religion) sätt att säga: Väx upp, för fan. Du är faktiskt 35.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen