Sverige

Branden i Borås under kontroll

En byggnad i Borås brinner och räddningstjänsten kommer att evakuera boende i närheten av byggnaden. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Branden i en bilverkstad i Frufällan i Borås är nu under kontroll. Men räddningstjänsten evakuerar alla boende i närheten av byggnaden.
– Det är en stor lokal i två våningar som är helt övertänd. Det är en fullt utvecklad brand, säger Caroline Olausson som är kommunikatör på Räddningstjänsten till SR P4 Sjuhärad.
I byggnaden finns gasflaskor som riskerar att explodera och räddningstjänsten kommer att skjuta flaskorna med gevär för att oskadliggöra dem, enligt radion.
– Vi kommer att evakuera boende inom en radie av 300 meter. Vi håller nu på att upprätta en uppsamlingsplats, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Riksväg 42 har stängts av då branden är nära vägen. Det är även stopp i tågtrafiken mellan Fristad och Borås vilket påverkar trafiken på sträckan Varberg–Herrljunga. Trafiken beräknas kunna köra som vanligt igen under eftermiddagen, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.
Branden väntas vara släckt inom två timmar, uppger räddningstjänsten
Gå till toppen