Dygnet runt

Gejmingprofiler till Malmö på lördag

Dags att räkna ner. Den 22 april kommer Youtube-stjärnorna till Malmö. Tubecon satsar på att utvidga gejmingdelen.

Hela Tubecon var tidigare baserat på meet and greet, det vill säga att besökarna får möjlighet att hälsa och växla ett par ord med Youtubestjärnorna. I år vill gör man en större satsning på gejming-delen. Det kommer finnas aktiviteter som till exempel att spela spel och scenframträdanden.

Arga skånska män

Kanalen skapades av skåningarna Tim Lindqvist, från Sjöbo och Danny Pedersen från Malmö. De har gått ner i arbetstid för att hålla kanalen uppdaterad. Sydsvenskan har pratat med Tim Lindqvist.

Kan du berätta mer om er kanal?
– Vår kanal fokuserar på gejming. men vi gör även annat som får tittarna att skratta. Vi filmade när Danny lärde sig att simma och just nu har vi ett projekt där vi testar olika hamburgerställen i Malmö. Vi lägger ut en video om dagen och två streams i veckan.
Vilken respons får ni av era tittare?
– Nästan uteslutande positiv, i bland får vi fanmejl där många ber om råd och tips.
Vad ger ni för tips till nya Youtubers?
– Det bästa tipset är att hitta något kul, som ingen annan gjort och så gäller det att inte ge upp om det går trögt de första månaderna.
Vad ska ni göra på Tubecon?
– Vi kommer främst hänga runt om kring gejmingområdet och så kommer vi försöka hinna med att spela.
Vilka spel spelar spelar ni?
– Bland annat Grand Theft Auto och Counter-Strike.
Hur började du spela/spela in videos?
– Vi satt och spelade Battlefield III tillsammans innan vi startade kanalen. Vi bestämde oss för att filma när vi spelade och sen lägga upp på Youtube.

Swebliss

Emma Bliss är 30 år och kommer från Göteborg. Hon har gejmat sen barndomen. På sin kanal vloggar hon tillsammans med in pojkvän, Konrad, om vardagslivet – som såklart innefattar gejming.

Kan du berätta om din kanal?
– På Youtube lägger jag upp blandade klipp, både gejming och vloggar, beroende på vad tittarna vill ha. Men jag fulltidsstreamar på Twitch-tv och är en den största kvinnliga streamaren i Norden.
Vad får du för respons av tittarna?
– Jag får jättebra respons. Jag interagerar med mina tittare och låter de vara med och skapa innehållet. Till exempel så skapar jag tavlor där tittarna får vara med och bestämma motiven.
– Men samtidigt så är det ett mansdominerat område så ibland får jag hat och killar som kastar kommentarer. Men det är viktigt att visa att det inte är okej. Jag har fått göra polisanmälningar i bland.
Vad ska du göra på Tubecon?
– Jag kommer ha en meet and greet. Jag kommer även vlogga därifrån och göra något på scen, vad det är vet jag inte än. Det kommer bli jätteroligt att träffa både besökare och andra gamers. Det är en möjlighet öppna upp sig på ett annat sätt. Att visa ”vad en streamer gör när den inte streamar”.
Hur började du streama?
– Pappa är systemutvecklare så vi hade alltid en massa datorer hemma. När jag var 15-16 år började jag spela Counter-Strike. Jag började streama när en kompis till mig, som skapat spelet Minecraft, visade Twitch för mig.

The Jnx

En före detta spelutvecklare från Växjö som för det mesta streamar när han spelar Minecraft.

Ozzar HOHD

En streamare som riktat in sig på fotbollsspelet FIFA.

i talk who

Evelina är en tjej i 20-årsåldern som främst riktat in sig på The Sims.

Slanglista

Slanglista

Meet and greet - En del av ett event som möjliggör möte mellan fans och stjärnor.

Gejming - Spelkultur.

Streams - Att sända live från sin skärm när man spelar.

Vlogg - Videoblogg.

Twitch-tv - En plattform dedikerad åt gamestreams.

Se fler youtubers som kommer till Tubecon i Malmö på Sydsvenskans kanal.
Läs alla artiklar om: Tubecon i Malmö
Gå till toppen