Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Höllvikenstjärnan: ”Vår prestation var värd Bragdguldet”

Höllvikens innebandyherrar satsar på att etablera sig i SSL – och storstjärnan Johannes Wilhelmsson satsar för egen del på landslagsdebut i nästa vecka. – Så klart en stor ära, säger han.

Johannes Wilhelmsson var med att klara Höllviken kvar i SSL – i nästa vecka är det landslagsdebut.
Den senaste säsongen har han varit en av de mest uppmärksammade spelarna i SSL.
– Det är kanske inte så att jag haft landslaget som mål men det är klart att jag på senare år hoppats komma med någon gång även om jag spelar i en liten klubb i SSL.
Han åker till samlingen i Stockholm i nästa vecka och 27-29 april avgörs Euro Floorball Tour i Finland. Sverige möter i tur och ordning Schweiz, Tjeckien och Finland de tre dagarna i Åbo. Höllvikens förste landslagsspelare är en av fem debutanter.
– Vi har inte gjort någonting i Höllviken sedan säsongen slutade. Men jag fick lite förhandsinformation om att jag skulle komma med så jag har hållit igång på egen hand.
– De flesta andra spelarna kommer direkt från SSL-slutspelet men det är bara för mig att göra mitt bästa och ta chansen om den dyker upp, resonerar Johannes Wilhelmsson.
Höllvikens herrar har pustat ut efter serieavslutningen som blev väldigt omdiskuterad. Höllviken hämtade upp 3-7 till 7-7 mot Växjö borta i sista seriematchen och klarade nytt kontrakt.
Växjö fick en gynnsam slutspelslottning och spelar på lördagen sin första SM-final, möter Falun i Globen.
”Det är en idioti att det skulle vara uppgjort. Många visade bitterhet mot oss, men de har bara själv förlorat på det.”
Det talades om uppgjort men de inblandade lagen friades av Innebandyförbundets undersökning.
– Det är en idioti att det skulle vara uppgjort. Många visade bitterhet mot oss, men de har bara själv förlorat på det. Det är fel att ta bort vår prestation som var värd bragdguldet, säger Johannes Wilhelmsson.
– Vi har lagt det hela bakom oss. Nu planerar vi för nästa säsong. Det svåraste är gjort, det första året i eliten. Vi hoppas så klart etablera oss i SSL.
Höllvikenledningen jobbar för fullt med truppen. I dagarna har man gjort klart med den talangfulle backen Fabian Hansson, 19, från Malmö. En trotjänare, Jakob Gullberg, har även förlängt sitt kontrakt med sin moderklubb.
Läs mer:Höllvikens stjärna får debutera i landslaget
Johannes Wilhelmssson fortsätter även nästa säsong i Höllviken även om det varit många locktoner från andra klubbar för den nyblivne landslagsspelaren.
– Klubben vill fortsätta att förhandla och förlänga kontraktet ytterligare. Vi får se var allt landar. Jag har ett år kvar på mina studier till civilingenjör i Lund, så att spela i Höllviken en säsong till passar mig utmärkt.
”Jag har aldrig varit med i landslagssammanhang förut. Fast jag har varit med i ett student-VM för Sverige, men det räknas väl inte.”
– Allt hänger på hur satsningen i Höllviken blir. Det känns lite som nu eller aldrig för oss. Jag tror att vi skulle kunna få ihop ett lag som kan hävda sig i slutspel i Höllviken, säger Johannes Wilhelmsson.
Men närmast blir det att dra på landslagströjan för första gången.
– Jag har aldrig varit med i landslagssammanhang förut, inte varit med läger i ungdomsåren eller liknande. Jag spelade ju i Näset i division 5 som junior ett tag. Fast jag har varit med i ett student-VM för Sverige, men det räknas väl inte, säger Johannes Wilhelmsson och skrattar.
Läs mer:Wilhelmsson höll Höllviken kvar
Gå till toppen