Malmö

Köbråk vid biltvätt – kvinna höggs ner

Den 25-åriga kvinnan trängde sig i kön och blev osams med en annan bilist. Flera personer blev vittnen till knivslagsmålet vid biltvätten. Nu åtalas hon för grov misshandel.

En rad vittnen på platsen har bekräftat händelseförloppet. En av bilisterna, en 49-årig kvinna, hamnade i ordväxling med 25-åringen och konfronterade henne eftersom hon inte hade respekterat kö-systemet. Händelsen inträffade i mitten av juni 2016
Läs mer:Mordförsök vid biltvätt – misstänkta gärningskvinnan överlämnade sig själv
Vittnena har berättat för polisen att det uppstod tumult. Den yngre kvinnan fortsatte att tvätta sin bil, men nu med en färgglad kniv mellan tänderna. Strax efter fortsatte bråket och nu åtalas 25-åringen för att ha huggit den äldre kvinnan i bröstet. En man som försökte avstyra slagsmålet rispades i armen.
Bild: Patrick Persson
När polisen kom till biltvätten på Lundavägen hade den misstänkta försvunnit. Men senare på kvällen dök hon upp på polisstationen för att anmäla att hon blivit slagen på en biltvätt. Av en slump hamnade hon i ett förhörsrum med en polis som deltagit i jakten på henne tidigare under dagen. Förhöret avbröts och 25-åringen greps.
Den åtalade nekar till brotten, grov misshandel och misshandel, och vill inte kännas vid någon kniv. Däremot medger hon att hon viftat med en is-skrapa i plast, en souvenir som hon ska ha köpt i Turkiet, som hon sedan kastat bort i hamnområdet.
Den 49-åriga kvinnan klarade sig undan med lindriga skador.
Gå till toppen