Fotboll

Madridmöte i CL-semifinal

Det blir en "repris" på fjolårsfinalen i Champions League. Men i år möts de spanska fotbollsgiganterna Real Madrid och Atlético Madrid redan i semifinal. I den andra semifinalen ställs Monaco mot Juventus.

Atlético Madrid och Real Madrid möttes i Champions League-finalen i fjol. I år möts de i semifinal. Arkivbild.Bild: Manu Fernandez/AP/TT
Real Madrid och Monaco har hemmamatch i de första semifinalerna som spelas den 2 och 3 maj.
Det är femte gången som Madrid-lagen möts i Champions League- och Europacup-sammanhang. Real Madrid vann finalen i fjol, efter straffläggning, och får nog gälla som favorit i semifinalmötet i år. Real slog ut det tyska storlaget Bayern München i kvartsfinal medan Atlético vann över Leicester.
– Vi känner varandra väldigt bra, säger Real Madrids klubbdirektör Emilio Butragueno till Beinsports.
– Varje detalj kommer att räknas, och vi måste vara väldigt försiktiga. De försvarar sig mycket bra och har spelare med hög kvalitet som vet hur man utnyttjar misstag, fortsätter Butragueno.
Juventus är favorit i mötet med Monaco efter att ha slagit ut Barcelona med sammanlagt 3–0.
Monaco tog sig till semifinal efter segrar över Dortmund efter bombdådet mot det tyska lagets buss. Juventus och Monaco möttes i Champions League-kvartsfinal 2015, med Juventus som segrare efter att Arturo Vidal gjort det enda målet i mötena – på straff i hemmamatchen. Juventus tog sig sedan till final, men förlorade då mot Barcelona.
Fakta

Speldagar

Semifinaler, match 1:

2 maj: Real Madrid–Atlético Madrid.

3 maj: Monaco–Juventus.

Match 2:

9 maj. Juventus–Monaco.

10 maj: Atlético Madrid–Real Madrid.

Final:

3 juni i Cardiff.

Läs alla artiklar om: Champions League 21 april
Gå till toppen