Inside Redhawks

Redhawks backvärvning: ”Ett betongblock på snabba hjul”

Bild: BILDBYRÅN
För en som tycker att basen ska vara någorlunda hemmabyggd går det alldeles utmärkt med en 26-årig stockholmare. Åtminstone i det här fallet. Niklas Arell gjorde sina två sista juniorår i Malmö Redhawks. Nu sluts cirkeln. Han är tillbaka med ett nysignerat treårskontrakt i bakfickan.
I meritförteckningen finns fyra raka SHL-säsonger (med en låneavstickare till Redhawks i tio allsvenska matcher 2014-15).
Närmast kommer han från ett år i Karlskrona. Övergången från Blekingeklubben har varit en av vårens sämst bevarade hemligheter. Det var bara en fråga om när Niklas Arell skulle presenteras.
Vad får då Malmö Redhawks? Ingen poängspruta, mer en modern defensiv back som kan stöta framåt vid behov. En fysisk försvarare som är väldigt rörlig för sin storlek och har en uppoffrande stil. Ett betongblock på snabba hjul.
På en god säsong har han mer plus i plusminuskolumnen än den sammanlagda poängsumman. I Karlskrona producerade han 11 poäng (3+8) och var +18.
Siffror som är ljuv musik för alla tränare.
Btw: Arell blir Redhawks andra nyförvärv. Om vi räknar in Tex Williamsson (som Patrik Sylvegård bekräftade här). Lars Bryggman får vi också lägga in i värvningsmixen, trots att han formellt skrev på för Pantern, att han ingår i Redhawks planer kan vi utgå från.
I truppen från förra säsongen återstår egentligen bara två namn med ett frågetecken efter: Oscar Alsenfelt och Andreas Thuresson.
I målvaktens fall vill finns ömsesidigt intresse och det är förmodligen bara de berömda detaljerna som återstår. Bli inte förvånad om Oscar Alsenfelt skriver på ett långt kontrakt.
Andreas Thuresson? Signalerna är samstämmiga. Allt talar för att det inte blir en fortsättning i Redhawks. Alltså: bye-bye Thuresson?
Läs alla artiklar om: Redhawks: Arell till Redhawks
Gå till toppen