Staffanstorp

Staffanstorps kommundirektör slutar efter 15 år: ”Det var väl så dags”

Ingalill Hellberg lämnar till sommaren tjänsten som kommundirektör för att bli vd för Skurups Sparbank. Hon har 15 år att blicka tillbaka på och det finns några händelser som hon minns extra starkt.

Ingalill Hellberg har suttit i styrelsen för Skurups sparbank i ett år och har nu valts till bankens vd. Hon lämnar därmed sitt jobb som kommundirektör.
– Det är väl så dags. Jag har fått förmånen att byta bransch och prova nåt annat och det ska bli jätteroligt, säger hon.
Det är med glädje som hon ser tillbaka på sina 15 år som kommunens högsta tjänsteman. Även om hon tror att hon får lika roligt på nästa jobb så kommer hon att sakna kollegorna.
– Det har varit fantastiska år. Tillsammans med engagerade medarbetare och politiker har jag fått vara med på en otrolig resa i Staffanstorp. Det är en välmående kommun där det händer mycket och byggs mycket.
Ingalill Hellberg lämnar tjänsten som kommundirektör i Staffanstorps kommun.Bild: Tommy Olsson
När hon ombeds att lyfta fram sitt starkaste minne från de senaste 15 åren är konceptet "Framtidens kommun" ett enkelt svar. Nu förverkligas många saker i den planering som bland annat Ingalill Hellberg arbetat hårt med i många år.
– Det har funnits en styrka i att hålla fast vid visionen och tanken på den växande kommunen. Det byggs mycket och det är jätteviktigt att servicen hänger med. När kommunen har vuxit har det fortfarande funnits förskoleplatser och plats i skolan. Staffanstorp har lyckats balansera tillväxten med servicen.
Några enskilda händelser som har stuckit ut är elbolagsaffären där kommunen köpte alla aktier i Staffanstorps Energi AB, etableringen av BMW:s lager i Staffanstorp där kommunen satt i förhandlingar med internationella aktörer, samt bygget av Uppåkraskolan.
I tisdags sade Ingalill Hellberg upp sig från jobbet inom kommunen och i mitten av juni byter hon arbetsplats. Hon tror att hon kommer att kunna ha stor nytta av sina tidigare erfarenheter i arbetet som vd.
– Jag har ett stort kontaktnät i regionen med exploatörer på fastighetssidan, men även företag och myndigheter. Jag har lett en stor organisation och varit chef och ledare under många år. Ledaregenskaper tar man med sig till vilken verksamhet man än förflyttar sig till, säger hon.
När Ingalill Hellberg slutar kommer det att utses en tillförordnad kommundirektör. Arbetet med att hitta en långsiktig efterträdare påbörjas inom kort.
Gå till toppen