Handboll

Malmötränaren Stian Tönnesen: Vi vet att vi inte har fler livlinor

Efter den tunga segern i Baltiskan sätter Stian Tönnesen press på sina stjärnor. – Vi har två val – antingen vifta med den vita handduken eller visa upp en fruktansvärt stark moral, sa Stian Tönnesen.

Efter de två inledande kvartsfinalerna var Malmötränaren Stian Tönnesen missnöjd med flera av storspelarnas insatser. På torsdagen log han betydligt bredare.
– En fantastisk kämpainsats. Under stora delar av matchen spelar vi fantastiskt bakåt och med finess och tryck framåt, berömde han.
HK Malmö reducerade matchserien mot Alingsås till 1–2 och klubbens drömmar om att ta sig vidare i slutspelet lever än.
Samtidigt är det allt eller inget som gäller i de återstående två matcherna.
– Alla ryggsäckar som vi haft är bortkastade nu och vi vet att vi inte har fler livlinor. Vi har två val – antingen vifta med den vita handduken eller visa upp fruktansvärt stark moral.
Nyckeln till segern inför 887 åskådare i Baltiskan var noggrannheten i spelet. Jämfört med de två tidigare mötena hade Malmö på torsdagen halverat de tekniska felen.
– Det måste fortsätta så här annars har vi ingen chans i fortsättningen. Jag är inte orolig för att vi inte ska göra det nästa match. Idag visade vi vad vi kan och min förhoppning är att vi ska göra det vi kan ännu lite bättre framöver, sa Malmötränaren.
De återstående matcherna spelas på tisdag (borta) och eventuellt nästa lördag (hemma).
Läs alla artiklar om: Handboll: Kvartsfinal 3
Gå till toppen