Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Andersson: Inte sett liknande skada

Zlatan Ibrahimovics skada verkar vara allvarlig och stoppar honom troligen från en eventuell Europa League-final i Stockholm. – Man har ju sett många knäskador genom åren, men just så som den blev vet i tusan om jag sett tidigare, säger förbundskapten Janne Andersson.

Europa League-pokalen anländer till Stockholm tillsammans med turneringens ambassadör Patrik Andersson (höger). Förbundskapten Janne Andersson var med och tog emot den.
Den 24 maj spelas finalen i Europa League på Friends Arena i Solna. På lördagen kom den 15 kilo tunga pokalen till stan, och Sveriges förbundskapten Janne Andersson var med och tog emot den.
– Den är jättefin. Jag läste att den är från -72, och om det stämmer så kommer man ju ihåg många finaler där på 70-talet. Det är häftigt. Det är på nåt sätt nu det börjar, uppladdningen inför finalen, säger Andersson till TT.
Ett lag som kan komma att spela om pokalen i Stockholm är Manchester United. Men det mesta tyder på att det blir utan lagets svenske stjärna, Zlatan Ibrahimovic.
Än så länge obekräftade uppgifter gör gällande att Ibrahimovic kan ha dragit sönder både det främre och det bakre korsbandet i kvartsfinalen mot Anderlecht i torsdags.
– Usch. När man ser den, den såg inte rolig ut, det gjorde den inte, säger Janne Andersson.
Det var i samband med en duell som Ibrahimovic landade illa och föll ihop, grimaserande av smärtan från det högra knät.
– Det är nog väldigt ovanligt att man hamnar i den situationen på det sättet. Risken är väl att det är något som är trasigt, utan att vara läkare så vore det nästan konstigt annars. Men sen är han ju ett fysiskt fenomen. Han är ju enormt stark, så är det nån som ska klara den översträckningen på ett vettigt sätt så är det väl han, fortsätter Andersson, som inte vill spekulera i om det kan ha varit sista gången vi såg Ibrahimovic i spel.
– Jag hoppas verkligen inte det.
Fakta

Korsbanden sitter runt knäet

Korsbanden är ledband som i knäet och de omger omger knäleden. Det finns det främre korsbandet och det bakre korsbandet.

Det bakre gör att skenbenet inte kan röra sig bakåt i förhållande till lårbenet och det främre gör att skenbenet inte kan röra sig framåt i förhållande till lårbenet.

Källa: Wikiedia

Gå till toppen