Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Fansen fick möta internetstjärnorna

Kulturtanterna och -gubbarna har bokmässan i Göteborg. Tonåringarna och de strax därunder har fått Tubecon – en chans att träffa sociala medier-idolerna.

Ett femtiotal youtubers, musers och streamers mötte unga fans i Malmömässan på lördagen.Bild: Lars Brundin
Det är andra året som företaget bakom Tubecon drar ihop ett femtiotal av Sveriges största internetprofiler för barn och unga och åker på turné till några städer, fem i år, nio förra.
På lördagseftermiddagen köade hundratals i Malmömässan för några sekunder med personerna som många följer under åtskilliga timmar via olika sociala medier-plattformar.
– Jag ser fram emot att träffa dem man aldrig har träffat, få deras autografer så man kommer ihåg den här dagen, säger Maja Johansson, elva år.
Det var en stor dag för henne och kompisen Alva Kardell, båda från Ystad. De hade fixat sina kläder och förberett sina telefoner för all fotografering.
Alva Kardell och Maja Johansson, båda elva år och från Ystad vill främst träffa Tomas Sekelius och Nathalie Danielsson.Bild: Lars Brundin
De stod i kö fram till ett signeringsbord med sju av profilerna. Gott och väl femtio meter med fans stod före dem. Men kön rörde sig ganska snabbt. Funktionärer lotsade fansen genom fållor fram till signeringsbordet där sju profiler log, hejade och signerade snabbt och proffsigt
Främst hade de Tomas Sekelius och Nathalie Danielsson i sikte.
– Hon är så snäll mot de som följer henne. Säger alltid att man ska kämpa och är positiv, säger Alva Kardell.
16-åriga Danielsson från Trelleborg finns framförallt på Musical.ly men har nästan 70 000 prenumeranter på Youtube.
Läs mer: Skånska stjärnan på Musical.ly till Tubecon
Hon var även Vera Rysz främsta stjärna på mässan. Vera har brutit benet i en trafikolycka och arrangörerna ville att hon av praktiska skäl skulle gå före en bit i kön.
Men mer än det sekundsnabba mötet på mässan betyder internetprofilerna och Nathalie Danielsson i vardagen. Även om man inte riktigt identifierar sig med henne, så blir man glad av hennes tankar om livet och relationer, tycker Vera Rysz.
Vera Rysz fick en t-shirt signerad av Tomas Sekelius. Kompisen Johanna Palmkvist fick ett signerat kort medan Veras pappa flitigt förevigade allt.Bild: Lars Brundin
Youtubern Viktor Höglund satsar oftast på att mer direkt locka till skratt.
– Han är väldigt rolig. Ibland när man är på lite dåligt humör kan man kolla på honom. Då blir man glad, säger Oscar Wingner.
Han väntade vid en linje i marken, innan han fick gå fram till idolen, ge honom en kram och bli fotograferad. Till på köpet fick han detsamma med en duo som kallar sig Raggningspartiet och som delade fotoplats med Viktor Höglund.
Läs mer: De här humorstjärnorna kommer till Tubecon i Malmö
Oscar Wingner, 12 år, tittar ofta på Viktor Höglund på Youtube. På köpet fick han också en kram av de två killarna som driver Youtubekanalen Raggningspartiet.Bild: Lars Brundin
Oscar Wingner gick hem med en selfie med sig själv och Viktor Höglund.Bild: Lars Brundin
Internetprofiler mötte fans

Det är gör profilerna

Streams – Livesändning från sin datorskärm, oftast med kommentarer, när man spelar. Ofta på plattformen Twitch.tv.

Vlogg – Videoblogg, framförallt på Youtube.

Musical.ly – Plattform för att mima och göra rörelser till låtar.

Läs alla artiklar om: Tubecon i Malmö
Gå till toppen