Inside Redhawks

Pääjärvis drömmål krossar Redhawks dröm om hemflytt

Bild: BILDBYRÅN
Magnus Pääjärvi Svensson blev huvudpersonen i St Louis Blues kramkalas. Malmökillen avgjorde 9.42 in i förlängningen mot Minnesota Wild, 4–3. St Louis vann därmed med 4–1 i matcher och får nu möta Nashville Predators i den andra slutspelsomgången.
Pääjärvis mål krossade definitivt väl också Redhawks dröm om att locka hem Malmöprodukten i sommar.
Malmö Redhawks har gjort seriösa försök de två senaste åren. Klubben har sett hur längre och längre Pääjärvi har kommit från regelbunden speltid i NHL. 26-åringen öppnade sin NHL-karriär med en högst lovande tonårssäsong. De senaste åren har Magnus Pääjärvi klamrat sig fast i världens bästa liga och den här säsongen har han spelat för 700000 dollar. Betänk då att medellönen i NHL är 2,5 miljoner dollar.
Under Ken Hitchcocks tid som coach för St Louis har Pääjärvi åkt som en jojo mellan NHL och farmarlaget Chicago Wolves – och mest spelat i AHL. Men den 1 februari fick Hitchcock sparken och den assisterande coachen Mike Yeo tog över.
Till Magnus Pääjärvis stora lycka. Och Pääjärvi betalar tillbaka och investerar i sin nordamerikanska framtid.
Forwarden med turboskridskoåkningen lär vara hetare på NHL-marknaden än på länge. Och Ken Hitchcock? Lugn – det är en rutinerad herre. 65-åringen är redan utsedd till Dallas Stars huvudcoach. Alltså tillbaka till Texasklubben, som han vann Stanley Cup med 1999.
Gå till toppen