Inside Redhawks

SHL-snack –men lågbudgetsatsning för Pantern

Bild: BILDBYRÅN
Pantern gasar och bromsar samtidigt. För inte alltför många veckor sedan pratade klubbledningen om SHL, bolagisering och att eventuellt köpa loss Isstadion.
I den blålänkade intervjun (Premium) ovan ställde jag bland annat dessa två frågor till ordföranden Mattias Schönhult.
//Finns det plats för två SHL-lag i Malmö? Ni och Redhawks?
– Ja, definitivt. Vår målgrupp ska vara så bred som möjligt. Vi har ett brett näringsliv i Malmö. Det finns många företag.
I dag är ni en väldigt liten klubb, även med allsvenska mått mätt, du känner inte att ni svävar i väg för mycket? Ni är inte rädda för att tappa fotfästet?
– Allting är en balansgång. Vi måste ha en viss fingertoppskänsla. Men om man håller på med sport vill man nå så bra resultat som möjligt, säger han.//
Än ser vi ingen offensiv förändring när det gäller rekryteringsarbetet. I värvningspolitiken har Pantern handbromsen hårt åtdragen. Kirsebergsklubben vet sin plats i näringskedjan och fortsätter göra det man hittills gjort väldigt väl: försöka fynda bland spelare som har flugit under radarn.
Den senaste i raden är Stefan Söder, en 27-årig högerfattad forward från Stockholm som under den gångna säsongen snittade en poäng per match i ettan för Troja.
Samtidigt meddelar Pantern också att man har skrivit kontrakt med Andreas Heier, en 23-årig norsk forward, som den gångna säsongen spelade för Modo och Stjernen i hemlandet.
Dessutom har Pantern förlängt kontraktet med Andreas Söderberg, backen är defensiv en nyckelpjäs som även var uppe och tränade med Malmö Redhawks.
Självfallet är det tillåtet att drömma och tänka stort. Sportunderhållning är till stor del en drömfabrik och visioner är bensinen. Uppenbarligen arbetar Pantern vidare med en stram spelarbudget, vilket är klokt. Sportchefen Joakim Tillgren har tidigare visat att han har näsa för reafynd.
Samtidigt vill Pantern visa att man absolut inte är en farmarklubb till Malmö Redhawks. Och det gör man med besked. Pantern har nitton spelare under kontrakt och lär hamna på över tjugo innan parterna ens börjar diskutera vem av Redhawks ungdomar som kan vara aktuella för allsvenska matcher hos lillebror.
Apropå gasa och bromsar samtidigt.
Gå till toppen