Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Ny kaffebar öppnar vid Värnhemstorget i sommar

I slutet av sommaren får Värnhemstorget i Malmö ett nytillskott. Då öppnar Östra Kaffebaren på Kungsgatan för att satsa på kaffe, frukost och mackor till folk i farten.

Bild: Sven-Erik Svensson
För något år sedan stängde skomakeriet på Kungsgatan vid Värnhemstorget i Malmö och sedan dess har lokalen stått tom. Intill lokalen finns en möbelbutik och Galleri Final och runt hörnet hittar man gitarrmakare, illustratörer och sömnadsverksamhet.
Andreas Molin har länge haft ett stort intresse för kaffe och kafékultur och har tidigare varit på väg att öppna eget tillsammans med andra, men det har strandat. När han nu såg den tomma lokalen på Kungsgatan så väcktes tankarna igen.
– Den hade stått tom ett tag och när jag sen såg att de började renovera i lokalen så blev jag lite orolig. Så då var jag där och ryckte i dörren och lyckades få ett hyreskontrakt, säger Andreas Molin till Dygnet Runt.
Planen är att öppna Östra Kaffebaren i augusti lagom till terminsstarten när folk börjar pendla igen till och från busstorget.
– Jag har ju sett möjligheterna med Värnhemstorget och gillar det mycket. Det är charmigt med sådana här järnvägs- och busstationsområden runtom i Europa. Det är ett skönt myller och där brukar det finnas den här sortens kaffebarer där man kan få en kaffe och en macka att ta med sig, säger Andreas Molin som själv bor på Kirseberg och har känt att han måste ta sig in till centrum för att få en kopp bra kaffe.
Här på Kungsgatan ska Östra Kaffebaren öppna.Bild: Jonas Gillberg
Lokalen är på 30 kvadratmeter och just nu håller de på att renovera den. Högst tio sittplatser kommer det att få plats inne i kaffebaren.
– Jag kommer att satsa på kaffe, mackor och frukost. Vi kommer att öppna vid 08. Sen ska vi även ha praliner och choklad och sånt som är gott till kaffet, säger Andreas Molin.
För några veckor sedan berättade Dygnet Runt om planerna på att starta ett containerkafé mitt på Värnhemstorget.
– Det är roligt när det händer saker på Värnhemstorget. Sen lät det krångligt att få igenom med alla tillstånd, säger Andreas Molin.
Håll koll på Malmös kaféliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen