Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Staffanstorp

Afrolatinska toner när hyllad slagverksstjärna kommer till Staffanstorp

Modern latinamerikansk folkmusik med afrotoner – det är vad som väntar när slagverksartisten Liliana Zavala intar Staffanstorps konsthall på lördag.

Liliana Zavala.Bild: Malin Sydne
– Vi kommer vara en powertrio med tre erfarna musikerkvinnor. Jag har med mig Lisa Lövgren på bas och Marian Pellegrino på gitarr, berättar Liliana Zavala.
Hon är en hyllad slagverksmusiker som spelat med bland andra Fever Ray och Marie Fredriksson. Snart släpper hon sitt debutalbum som soloartist och under våren turnerar hon genom Sverige. Lördag den 29 april intar Liliana Zavala scenen på Staffanstorps konsthall.
– Skivan innehåller mycket slagverk eftersom jag är slagverkerska från början.
Hon har skrivit både text och musik till samtliga låtar på skivan. Hon är född i Argentina men numera bosatt i Stockholm och hennes låttexter är på spanska – men under sina konserter är Lilian Zavala noga med att berätta om texterna mellan låtarna så att alla i publiken kan förstå budskapet.
I sina texter berör hon ämnen som kärlek, ensamhet – och den svenska vintern.
– Första gången jag kom till Sverige var det snö och jättekallt – jag tyckte det var hemskt. Men med tiden har jag lärt mig uppskatta vintern här som en meditativ tid. Den mörka tiden i Sverige har en vacker sida också.
Innan Liliana Zavala går på scenen uppträder Martin Brandqvist kvartett med nordiska jazztoner.
Vill du läsa fler nyheter från Staffanstorps kommun? Gilla "Här i Staffanstorp" på Facebook.
Gå till toppen