Inside Redhawks

A moment of Liss för Pantern och en torktumlare till stjärncenter för Redhawks

Bild: BILDBYRÅN
Pantern meddelar att Olle Liss är klar för klubben. En 24-årig dalkarl som närmast kommer från Västervik. ”A moment of bliss” för Pantern – ögonblicket av total lycka för Kirsebergsklubben? Nja, lite så. Tillsammans med Johan Ivarsson från Redhawks hamnar Olle Liss i Panterns låda märkt med ”prestigevärvningar”.Högerskytten Liss gjorde den gångna säsongen 23 mål för Västervik.
Torktumlaren? Jo, så här Andy Miele, en center av miniatyrstorlek (171 centimeter) uppges vara klar för Malmö Redhawks. Det skriver mrmadhawk.se. En av mina källor bekräftar också att den 29-årige amerikanen är Redhawks ersättare för Ilari Filppula.
Det lustiga i sammanhanget är att Andy Miele fanns på tapeten redan förra säsongen. Eller rättare sagt, det gör värvningen ännu mer logisk. Vad som också får pusselbitarna att stämma är att Andy Miele har tillhört Detroit Red Wings. Därmed har sportchefen Patrik Sylvegård säkert fått förstklassig information från Gustav Nyquist, Michiganklubbens Malmökille.
Och det är bara att titta i poängstatistiken för att se Andy Mieles attraktionskraft. På 420 AHL-matcher har han gjort 368 poäng. Den senaste säsongen blev det 57 poäng på 65 matcher för Philadelphia Flyers farmarlag Lehigh Valley Phantoms.
Är Mieles storlek ett bekymmer i SHL? Nja, småvuxna nordamerikanska forwards som Ryan Lasch, Garrett Roe och Broc Little har klarat sig alldeles utmärkt i den svenska ligan.
Läs alla artiklar om: Ishockey: Redhawks 27 april
Gå till toppen