Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Le Pen till attack mot make till mördad polis

Jean-Marie Le Pen. Arkivbild.Bild: Christophe Ena/AP/TT
Minnesceremonin för den polisman som mördades på Champs-Élysées i Paris förra veckan "förhärligade" samkönade äktenskap. Det anser Jean-Marie Le Pen, pappa till presidentkandidaten Marine Le Pen.
Vid minnesstunden höll den ihjälskjutne polisens make ett känslosamt tal som fått stor spridning. Det föll inte Le Pen den äldre i smaken.
– Det långa talet han höll institutionaliserade på något sätt homosexuella äktenskap, förhärligade det inför allmänheten, och det chockade mig, säger Le Pen i en intervju publicerad på den egna hemsidan.
Attentatet på paradgatan Champs-Élysées utreds som ett terrorbrott. Den misstänkte 39-åringen sköts ihjäl av polisen sedan han själv öppnat eld med automatvapen, vilket dödade en polis och skadade två.
Jean-Marie Le Pen grundade högerextrema Nationella fronten 1972. 2015 uteslöts han ur partiet efter en bitter strid med sin dotter, bland annat till följd av att han kallat nazisternas gaskammare "en detalj i historien".
Gå till toppen