Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Klimatmarsch genom Malmö med Trump i backspegeln

Omkring 300 personer trotsade spöregnet för att tåga för en hållbar klimatpolitik under lördagen.

– Det är roligt att se uppslutningen och att arbetet drivs framåt, säger Ahmed Al-Qassam, ordförande för nätverket PUSH Sverige som driver klimatfrågor och fungerar som moderator under klimatmarschen.
Deltagarna samlades vid Malmö konsthall och tågade seden ner till Stortorget för att lyssna till tal och musik. Runt 300 personer deltog i demonstrationståget.
Organsationer som Naturskyddsföreningen, Jordens vänner, Miljöpartiet och Centerns ungdomsförbund deltog.Bild: Hussein El-alawi
Den amerikanske presidenten Donald Trumps skugga låg över arrangemanget som hölls 99 dagar sedan han trädde till makten. Enligt arrangörerna bakom Peoples climate march ska det ses som ett motstånd mot presidentens klimatpolitik och till stöd för en solidarisk klimatrörelse.
Familjen Harby hade tillverkat egna tröjor till manifestationen.Bild: Hussein El-alawi
Mia Harby med barnen Dylan, 6 år, och Milou, 4 år hade lagt morgonen på en tre timmar lång tågresa från Karlskrona till Malmö för att kunna delta i manifestationen.
– Jag tog med barnen för att det här är en väldigt viktig fråga. De ska ta över världen och det är viktigt att visa att folket kan göra sina röster hörda så att de som bestämmer tar beslut som gynnar alla, säger Moa Harby.
Gå till toppen