Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

LB07 har seger i sikte i derbyt

LB07 jagar sin första allsvenska seger när laget spelar Skånederby på hemmaplan. – Vi har blodad tand efter förra matchen säger tränaren Sven Sjunnesson.

Det blev förlust mot regerande mästarna Linköping i premiären och sedan en poäng mot erkänt svårspelade Piteå förra helgen. En seger man tappade på övertid.
– Vi var revanschsugna efter premiären och gjorde en fantastisk insats senast även om vi inte fick med oss segern. Nu satsar vi på att göra 90 bra minuter och få med oss tre poäng, säger LB07-tränaren inför lördagens derby mot Kristianstad.
Dagens motståndare spelar ett spel som inte brukar orsaka LB07 allt för stora bekymmer och Sven Sjunnesson hoppas på en öppen match.
– Till skillnad från ett lag som Piteå är Kristianstad mer likt oss i sitt spel. Man vill spela en offensiv fotboll, säger han.
Det som däremot får honom att klia sig i huvudet är att lagets skadelista växer. Senaste tillskottet är landslagsspelaren Eveliina Parikka, som är muskelskadad och blir borta ett par veckor. Sedan tidigare har man fyra spelare borta.
In i derbytruppen kommer det sena nyförvärvet Malin Gunnarsson som dock ännu inte är redo att spela en hel match. I startuppställningen ersätter förra årets skyttedrottning Michaela Johnsson Parikka i anfallet.

15.00

LB07–Kristianstad
Ett historiskt första allsvenska Skånederby spelas på Limhamns ip när Kristianstad kommer på besök i eftermiddag.
Gå till toppen