Zlatan

Planen för United-ikonen – ett besök på Zlatan Court

Sir Alex Ferguson blir gäst hos Jägersro galopp under ett dygn. Tanken är att han ska komma till Malmö vid lunchtid den 23 maj och sedan flyga vidare till Stockholm under onsdagsförmiddagen.

Sir Alex Ferguson kommer till Malmö den 23 maj och det planeras ett besök på Zlatan court på Rosengård.
– Han stannar till och delar ut sitt pris och tittar på våra fina kapplöpningar, bor över i Malmö och fortsätter sedan till Stockholm och finalen av Europa League där kanske Manchester United finns med, berättar Bo Gillborg, som är ansvarig för arrangemanget på Jägersro.
Just nu sitter Gillborg och jobbar med planeringen för United-ikonens besök i Malmö. Det finns någon eftermiddagstimme över för att visa upp banan och staden Malmö.
– Swedbank Stadion är väl inte så mycket att visa upp, han har ju sett hur många fotbollsarenor som helst. Kanske kan Zlatan Court vara något, men inga detaljer är klara ännu.
”Vi insåg knappt hur stor han är och det krävs en del extra arrangemang kring hans besök.”
Det är via personliga kontakter i England som Jägersro lyckats knyta Sir Alex till en av Jägersro galopp största tävlingsdagar under säsongen. Sir Alex är en hängiven galoppentusiast och syns ofta på de största engelska galopptävlingarna. Han äger också tävlingshästar.
– Han har varit delägare i Rock of Gibraltar som var en riktig topphäst och han äger fortfarande många fina hästar i England, berättar Gillborg.
I samband med Pramms Memorial, den 23 maj, avgörs också Sir Alex Ferguson Trophy, där Sir Alex kommer att dela ut sitt hederspris.
– Den delen har vi också börjat jobba med, vi insåg knappt hur stor han är och det krävs en del extra arrangemang kring hans besök.
Läs mer:Sir Alex kommer till Malmö
Läs alla artiklar om: Sir Alex Ferguson till Malmö
Gå till toppen