Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Andelen entreprenörer är väsentligt högre för dem som är mellan 55 och 64 än för dem som är mellan 20 och 30."

Det är dags att lyfta fram de äldre entreprenörerna, att analysera på vad sätt och hur mycket de bidrar till landets ekonomi och att undersöka hur det på olika sätt kan underlättas för äldre entreprenörer, skriver nationalekonomerna Charlie Karlsson och Mikaela Backman.

Daniel Ek, grundare av Spotify, intervjuas på Sthlm Tech Fest. För människor som tänker på framgångsrika svenska entreprenörer framträder ofta bilden av unga entreprenörer som Daniel Ek, Niklas Zennström (Skype) eller Sebastian Siemiatkowski (Klarna), skriver artikelförfattarna.Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Idag tror många människor att nya företag som startats av unga personer står för en stor del av de senaste decenniernas tekniska nyheter, uppfinningar, nya jobb och den ökade produktivitet som skett i Sverige.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen