MFF

MFF-backen tvingas vila mot Örebro

Det blir inte något spel för MFF-backen Lasse Nielsen mot Örebro på måndagen. Smällen ha fick i huvudet i förra matchen mot Kalmar stoppar honom.

Lasse Nielsen lämnar planen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar FF och Malmö FF den 27 april.Bild: SUVAD MRKONJIC
Den 29-årige dansken, som värvades från belgiska Gent inför den här säsongen, har haft problem med huvudskador tidigare och genomgår för närvarande den så kallade hjärntrappan, för att sakta men säkert slussas tillbaka till spel.
– Fungerar hjärntrappan klockrent så kan man klara det på en vecka. Men eftersom det är en ny reaktion efter den förra hjärnskakningen, så är vi extra noggranna och vill inte förhasta någonting, utan kanske testa lite mer på vissa steg, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.
Lasse Nielsen deltog inte i söndagens träning inne på Swedbank stadion.
– Vi har kommit till andra steget i hjärntrappan, vilket betyder aerobisk belastning, han [Lasse Nielsen] cyklar och gör lite styrketräning, för att få upp pulsen lite och se hur huvudet reagerar på det, säger Jesper Robertsson.
Med Lasse Nielsen borta i måndagens hemmamatch mot Örebro talar det mest för att Behrang Safari tar ett steg in i banan och blir mittback tillsammans med Franz Brorsson.
Rasmus Bengtsson har en bra bit kvar innan han kan vara ett alternativ som mittback i Malmö FF. Han har opererat ena knäet och fått injektioner under de tre-fyra senaste veckorna.
– Det har gjort att vi har stått stilla i hans stegring just för att vi ska bli klara med den behandlingen. Nu har vi börjat öka belastningen successivt, men vi har inte honom i spel före uppehållet [i juni månad], säger Jesper Robertsson.
Andreas Vindheim saknades också på söndagens träning och det på grund av sjukdom. Han är inte heller aktuell för spel mot Örebro.
I truppen tillkommer två offensiva alternativ: Mattias Svanberg och Tobias Sana.
De 18 spelarna:
Målvakter: Johan Wiland och Fredrik Andersson.
Backar: Franz Brorsson, Anton Tinnerholm, Felipe Carvalho, Behrang Safari, Pa Konate
Mittfältare: Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Tobias Sana, Mattias Svanberg
Anfallare: Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff
Läs alla artiklar om: Inför Malmö FF–Örebro den 1 maj
Gå till toppen