Wimans blogg

MFF på skånsk ungdomsoffensiv - tangerar det minerade området

Ännu en fotbollsakademi startas hösten 2018.

Malmö FF har successivt byggt ut ett nätverk av fotbollsakademier i Skåne och i veckan aviserades den elfte akademin som ska öppna till höstterminen 2018.
Det som är intressant är placeringen av denna akademi. För det blir nämligen i Svalöv och därmed närmar sig MFF det som vi väl nästan kan kalla "minerat område".
Svalövs kommun gränsar nämligen till Helsingborgs kommun.
– Det finns ett stort engagemang i Svalövs kommun och för oss är det en stor och intressant kommun som redan har klubbar i vårt Fotbollsnätverk. Vi ser fram emot att starta upp ännu en akademi i Skåne, säger Per Ågren vid MFF i Samhället till mff.se.
MFF har med öppen famn tagits emot av kommuner runt om i Skåne och intresset för MFF har också vuxit i landskapet, därom råder inga tvivel. En liten del av ambitionerna med akademierna är ju att få fler supporters och besöken på Swedbank stadion från lite mer långväga skåningar har ökat.
Men naturligtvis är området runt Helsingborg svårt i det avseendet och det råder ju inga tvivel om att HIF är den stora skånska antagonisten även om laget just nu - och förmodligen ett tag framöver, eller? - befinner sig i superettan.
– Vi har en ambition att växa så det här ligger helt i linje med vår fortsatta expansion. Under 2017 har vi satsat på att kvalitetssäkra våra befintliga akademier innan vi expanderar. Men nu kände vi att det var rätt läge att utöka med ytterligare en akademi, säger vid Per Ågren till mff.se och fortsätter:
– Målsättning med alla våra akademier är att eleverna ska prestera bra i skolan och samtidigt utvecklas som fotbollsspelare. Vi vill bidra till att skånsk fotboll växer sig starkare och det mår Malmö FF som klubb också bra av i det långa loppet.
Malmö FF har akademier för grundskoleelever i följande kommuner: Malmö (Swedbank stadion och Linnéskolan), Burlöv, Lomma, Bjärred, Höör, Staffanstorp, Simrishamn, Kristianstad och Hässleholm.
***
Malmö FF meddelar på sin hemsida att tidigare spelaren Åke Larsson har avlidit. Åke Larsson spelade i MFF 1952-1959. Han kom från lokala BK Kick och gjorde totalt 207 matcher från Malmö FF och blev efter karriären under hela sitt liv en trogen supporter till Malmö FF. Åke Larsson blev 85 år gammal.
Läs alla artiklar om: Inför Malmö FF–Örebro den 1 maj
Gå till toppen