Wimans blogg

16 spelare i startelvan på sex omgångar - rekord?

När MFF-tränaren Magnus Pehrsson roterar blir det rena snurren.

En bred trupp och många matcher = läge för rotation.
Men Magnus Pehrsson - med ett rykte med sig från tidigare med att ändra friskt i sina uppställningar i tidigare uppdrag - har möjligen satt något slags rekord redan i MFF.
Alexander Jeremejeff - som verkligen inte varit nära en startelva under försäsongen - startar alltså mot Örebro i dag.
Om vi inte räknat alldeles fel - kollega Jan Jönsson och jag - så är han därmed spelare nummer 16 som startar i MFF i allsvenskan i vår och vi är bara i sjätte omgången.
Det är helt klart ovanligt många spelare på så kort tid.
Skador har påverkat, självklart och givetvis ska man kunna förändra när saker inte stämmer. Det är en styrka. Men det är också en risk.
Tobias Sana roterade ut efter första matchen, Magnus Wolf Eikrem roterade ut efter en halvlek i samma match - kom in senast mot Kalmar, men är ute igen nu.
Ska sådana här relativt stora förändringar lyckas, är snabb framgång också viktig.
MFF spelar - helt rätt tycker jag - med väldigt mycket offensiv kraft mot Örebro, truppens alla fyra forwards finns alltså på banan (jag räknar inte med unge Teddy Bergqvist då). Men Jeremejeffs startplats är ändå minst sagt överraskande utifrån vad vi sett tidigare i år.
De som startat är: Johan Wiland, Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari, Pa Konate, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Tobias Sana, Yoshimar Yotun, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Alexander Jeremejeff.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Örebro
Gå till toppen