Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man anhållen efter moskébrand

Sveriges största shiamuslimska moské – Imam Ali Islamic Center i Järfälla – har skadats i en brand. En man har anhållits misstänkt för att ha anlagt branden. – Det finns en hat- och hotbild mot oss, säger Haider Ibrahim, ordförande för Islamiska shiasamfunden i Sverige.

Delar av Imam Ali-moskén i Jakobsberg Järfälla kommun norr om Stockholm har förstörts i en brand natten mot måndag. Polisen misstänker att någon tände på byggnaden.Bild: Anders Wiklund/TT
Oron är stor bland moskéns församlingsmedlemmar efter att deras lokal eldhärjades i en brand som började i fasaden sent på valborgsmässoaftonen. Delar av den 100 gånger 60 meter stora lokalen är förstörd och kan inte användas i nuläget. Trots detta samlades omkring 50 medlemmar på parkeringsplatsen utanför på måndagen för att be tillsammans.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen