MFF

Ratade Jeremejeff: ”Bara att borra ner huvudet och kämpa”

Han är anfallaren som ingen riktigt räknat med. Men när Alexander Jeremejeff fick chansen från start för första gången i år, så blev han matchvinnare mot Örebro. – Det är bara att borra ner huvudet och kämpa på, sa han om den tunga försäsongen.

2–1-segern hemma mot Örebro satt långt inne och det kunde ha slutat illa när MFF bjöd på 0–1 tidigt i andra halvlek.
Mittbackarna Behrang Safari och Franz Brorsson hade inte riktigt huvudena med sig när de skulle nicka hem till målvakten Johan Wiland, så kvicke Kennedy Igboananike hann emellan och lobbnickade över utrusande Wiland.
Alexander Jeremejeff hade en fot med i båda målen när MFF sedan vände och vann.
Först skarvpassade han till Erdal Rakip som blev fälld i boxen och Markus Rosenberg krutade in 1–1 på straff i den 63:e minuten.
Sedan var Jeremejeff vaken när Markus Rosenberg missade bollen på Yoshimar Yotuns hårda inlägg och placerade in 2–1 i ÖSK-målvakten Oscar Janssons vänstra hörn i den 82:a minuten.
– Man får inte så många chanser i en sådan här match, så det gäller verkligen att ta dem när de kommer, sa Alexander Jeremejeff.
Alexander Jeremejeff har haft det tufft i år innan han fick starta mot Örebro och avgjorde. "Man får borra ner huvudet och kämpa, sedan försöka ta chansen när den kommer", sa han.Bild: PETTER ARVIDSON
Själv har han haft en tung försäsong med lite speltid och när allsvenskan väl drog igång så har snacket mest handlar om huruvida Jo Inge Berget eller Pawel Cibicki ska spela ihop med självskrivna Markus Rosenberg på topp.
MFF-tränaren Magnus Pehrsson överraskade de allra flesta när han i stället valde Alexander Jeremejeff mot Örebro.
Det fanns taktiska skäl som att ha en stor stark forward som en uppspelspunkt mot ett lågt spelande Örebro, men det handlade också om att ge förtroende efter bara tre tidigare inhopp.
– Det är en spelare som jag tror på väldigt mycket och jag behövde visa det också, sa Magnus Pehrsson.
MFF-tränaren fick inte ut så mycket av sin offensiva satsning med fyra forwards i första halvlek mot ett Örebro som låg helt rätt i sina positioner.
– Taktiskt gör vi det jättebra, så det känns jättetufft att förlora den här matchen, sa ÖSK-tränaren Alexander Axén, som dock hade liksom på känn att det inte skulle hålla hela vägen på Swedbank stadion.
Det brukar inte göra det.
Jo Inge Berget avgjorde med matchens enda mål i fjor. Året dessförinnan fixade Agon Mehmeti 2–2 på stopptid. Och 2014 blev Markus Rosenberg matchvinnare mot ÖSK med sitt 3–2-mål i den 89:e minuten.
Nu kunde MFF-kaptenen summera en 2–1-seger där det fanns en hel del att förbättra.
– Det är inte lätt att spela mot så här låga försvar och lag som vill dra ner på tempot, men vi måste bli bättre på att hitta in med bollar till anfallare. Det blir lätt att man spelar i en båge utan att ställa några frågor till deras mittfält och får ingen rörelse på dem heller.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Örebro
Gå till toppen