Wimans blogg

Jens Fjellström: ”Felix var en väldigt positiv överraskning”

Mattias Svanberg gladde med två mål och fixade segern för MFF U21.

Felix Konstandeliasz fick beröm för sin insats i U21-laget mot Jönköping. MFF vann med 2-1.Bild: LUDVIG THUNMAN
Malmö FF U21 bortabesegrade Jönköpings Södra med 2-1 och coachen Jens Fjellström - han och Olof Persson ska alternera varannan match med ansvaret i fortsättningen - var nöjd med en hel del.
– Det är en bra fotbollsmatch. Jönköping ligger sist, men var spelmässigt en överraskning. De uppträdde som A-laget gör och försökte spela sig ur alla lägen, sa Jens Fjellström och berättade vidare om matchens utvecklingen.
– Mattias Svanberg gör både 1-0 och 2-0 för oss. 1-0 är ett mönsteranfall med bra kombinationsspel mellan honom och Anton Kralj. 2-0 kommer på en snabb frispark där Pavle Vagic noterade att Svanberg var på G innan Jönköping samlat sig. Efter det kändes det som vi skulle kunna utöka och punktera matchen, men det ville sig inte riktigt.
Mattias Svanberg har ju haft en tung period. Var inte ens med i matchtruppen i två omgångar och satt kvar på bänken i hela mötet med Örebro.
– Så klart stack han ut med två mål. Visst var det viktigt för honom. Han fick spela 90 minuter i vänsterposition och det var bra att se att han fungerade väldigt bra utifrån den. Det kanske är ett lättare sätt att ta sgi in på kanterna än via centrala mittfältet hos oss. Han mådde bra av att se att han skapade därifrån och så fick han ett kvitto på att kroppen håller för 90 rätt tuffa minuter, sa Jens Fjellström.
Som också var nöjd med Fredrik Anderssons målvaktsspel och Dennis Hadzikadunics mittbacksinsats.
Och så var dagens glada överraskning ett test på innermittfältet tillsammans med Samuel Adrian.
Nyblivne 18-åringen Felix Konstandeliasz har provats en del på kant tidigare.
– Han var en väldigt positiv överraskning. Det kan finnas höjd i honom. Han har fin teknik och fotarbete och en väldigt fin vänsterfot, berömde Jens Fjellström.
Mindre roligt: Andreas Vindheim fick kliva av redan efter 20 minuter med vadproblem.
MFF-uppställningen: Fredrik Andersson - Andreas Vindheim (Victor Kristiansson), Dennis Hadzikadunic, Hugo Andersson, Anton Kralj - Pavle Vagic (Laorent Shabani), Felix Konstandeliasz (Jakob Andersson), Samuel Adrian, Mattias Svanberg - Max Olsson (Aron Mar Brynjarsson), Teddy Bergqvist.
Som jag berättat i tidigare inlägg här i dag kunde inte en magsjuk Felipe Carvalho medverka. Tobias Sana spelade heller inte av personliga skäl och MFF valde att låta Magnus Wolff Eikrem träna ett rejält pass hemma i Malmö i stället för att följa med till Jönköping.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Läs alla artiklar om: MFF 2 maj
Gå till toppen