FCR

Rosengård bjöd Eskilstuna på segern: ”Alla mål är personliga fel”

Två bjudningar från egna spelare och en från domaren, så var partyt över för FC Rosengård och Eskilstuna kunde fira segern med 3–2 (2–0)

Zecira Musovic och hennes medspelare deppar efter Eskilstunas 3-0-mål.
Värst för FC Rosengård är kanske att man fått som vana att bjuda in motståndarna direkt i början av matcherna. Kvarnsveden gjorde 1-0 i tredje minuten, Djurgården 1-0 i tionde och nu Eskilstuna 1-0 i andra. Även FC Barcelona tilläts ju i båda matcherna göra första målet.
– Det hade varit sin sak om motståndarna gjort mål genom att spela sig igenom. Men problemet är att första målet i alla matcherna kommer efter personliga fel. Det är jättesvårt att gardera sig mot det, sa Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen.
Anita Asante och Amanda Ilestedt sprang båda på bollen, men ingen tog den och så kunde Mimmi Larsson göra 1–0 för Eskilstuna.
2–0 fick hemmalaget till skänks av domaren Sara Persson. På en hörna tilläts en Eskilstunaspelare knuffa iväg FCR-målvakten Zecira Musovic på ett solklart ojuste sätt och bollen bedömdes ha ramlat in direkt på hörnan från Fiona Brown.
3–0 kom sedan Emma Berglund drällt bort bollen helt oattackerad och tvingats ta både frispark och gult kort. På nytt bedömdes Fiona Brown ha slagit frisparken direkt i mål, men nog touchade den någon på vägen?
– Tre personliga fel – om det sen är personliga eller domarens, det spelar mindre roll, sa Jack Majgaard Jensen, som nog tyckte att Musovic var medskyldig vid 2–0.
Tungt för Anita Asante, Lotta Schelin och resten av FC Rosengård.Bild: JOHANNA LUNDBERG
Rosengård reducerade i en kontring direkt efter det här målet och det förändrade matchbilden. Sista 25 minuterna började plötsligt Malmölaget spela fotboll med kvicka passningar och Eskilstuna fick inte en chans att utövar sitt höga presspel.
Ändå skulle en reducering dröja ända in i slutminuterna, när Hanna Folkesson nådde Lotta Schelin med ett inlägg efter en kontring. Men på de resterande två minuterna plus tre tillägg hann inte Rosengård åstadkomma något.
– Jag vet inte om vi spelade fotboll sista 25, men hade vi gjort som vid andra målet under resten av matchen, hade vi nog haft en enkel resa. Vi blir stressade och stillastående, spelar på felvänd spelare med för många touch. Då kommer de in i press på oss. Lite som mot Barcelona - och det konstiga är att det borde passa oss att spela snabbt, men vi blir stående, funderade Jack Majgaard Jensen.
Lotta Schelin började på bänken men byttes in redan efter 36 minuter för en mycket blek Sanne Troelsgaard. Och landslagskaptenen var briljant sista halvtimmen av matchen, måste givetvis vara tillbaka från start i nästa match för Rosengård som är hemma mot Göteborg.
Förbundskaptenen Pia Sundhage satt för övrigt på läktaren och måste ha haft en ganska märklig känsla.
För förutom Lotta Schelin satt också Hanna Folkesson, Olivia Schough och Hanna Glas på bänken från start – fyra i högsta grad landslagsaktuella spelare och det är bara två månader drygt till EM.
Nu kunde hon i alla fall glädjas åt planens bästa spelare, Eskilstunas mittfältare Malin Diaz.
Jack Majgaard Jensen kunde inte glädja sig åt något.
– Jo, möjligen om vi kan se tillbaka på den här matchen om några månader och säga att det var en match där vi förstod att gör vi inte rätt, är vi bara ett ordinärt lag oavsett vilka spelare vi har.
Till sist: det kanske mest intressanta. Matchen sågs av 2876 åskådare.
Athletic Eskilstunas senaste matcher i herrallsvenskan mot Halmstad och Östersund sågs av 2086 respektive 1840 åskådare.
Gå till toppen