Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jonas Bonnier ger röst åt helikopterrånarna

Han har aldrig skrivit deckare och brukar inte läsa thrillers. Men i "Helikopterrånet" skildrar Jonas Bonnier ett av de mest spektakulära brotten i Sveriges historia. Och steget från företagsledare till spänningsförfattare kändes inte så stort.

"Jag har valt rånarnas vinkel, inte för att jag har velat glorifiera eller förminska någon annans vinkel. Men den vinkel jag valde fanns inte sedan innan", säger författaren Jonas Bonnier som har skrivit boken "Helikopterrånet".Bild: Jonas Ekströmer/TT
När Jonas Bonnier erbjöds att skriva om det så kallade helikopterrånet kände han inte ens till händelsen. Hans agent Niclas Salomonsson hade just påpekat att hans nyss avslutade roman inte var kommersiellt gångbar. I stället frågade han om Jonas Bonnier ville träffa rånarna bakom ett av Sveriges mest uppmärksammade brott.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen