Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Staffanstorps stora marknadshelg närmar sig: ”Det blir full fart hela helgen”

Marknadsstånd, tivoli och livemusik – i helgen är det dags för Staffanstorps årliga Bonnamarknad. Dessutom anordnar Lions Club årets första loppis på Sockerbruksområdet.

Bild: Hussein El-alawi
Lions Bonnamarknad i Staffanstorp är ett säkert vårtecken – och i helgen anordnas den för 47:e gången i ordningen. Det blir precis som tidigare år både marknadsstånd, tivoli och barnkarusell.
– Dessutom blir det en hel del annan aktivitet. På invigningen på lördagen kommer Staffanstorps musikkår med drillflickor och sedan uppträder Sabina Chantouria, Staffanstoprs egen mellostjärna, säger Ingvar Ahlström, president i Staffanstorps Lions Club.
Bonnamarknaden drar igång med tivoli, serveringstält och livemusik redan under fredagskvällen. På söndagen är det dags för årets första loppmarknad på Sockerbruksområdet.
– Det brukar vara väldigt välbesökt. Vi öppnar klockan 11 men får spänna upp linor som folk kan stå bakom innan vi öppnar, säger Ingvar Ahlström.
Loppis på Sockerbruksområdet.Bild: Leif Å Andersson
Blir det några förändringar på årets marknader?
– Nej, vi kör ännu på samma koncept. Det är ju 47:e året i rad vi kör nu men det blir lite extra firande i och med att Lions Club International fyller 100 år i år.
Under Bonnamarknaden uppträder artister som Staffans strängar, Railroaders och Linda Lundqvist. Under söndagen delar Lions ut sitt stora stipendium till en person eller organisation som bidrar till att sätta Staffanstorps kommun på kartan.
Vinsterna från söndagens loppmarknad går till välgörenhet.
– Folk tror ofta att de insamlade medlen spenderas på ett felaktigt sätt men vi betalar faktiskt medlemsavgift för att få samla in pengar till välgörenhet. Det är det bästa med Lions: att alla medel går oavkortat till välgörenhet, säger Ingvar Ahlström.
Vill du läsa fler nyheter från Staffanstorps kommun? Gilla "Här i Staffanstorp" på Facebook.
Gå till toppen