Inside Redhawks

Sylvegård om kniviga situationen: ”Då får Gunnarsson sitta på läktaren”

Patrik Sylvegård och Jonas GunnarssonBild: BILDBYRÅN
Jonas Gunnarsson har inte rosat den nordamerikanska marknaden. Inte mycket talar för att det blir en fortsättning för målvakten på andra sidan Atlanten. Rent formellt har 25-åringen i så fall ett avtal med Malmö Redhawks.
– Vi får tackla det då, men det finns ingen plats för honom i Malmö, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks
Men han har ett gällande kontrakt med Malmö?
– Ja, om han kommer hem. Men då får Gunnarsson sitta på läktaren, säger Sylvegård.
Den 21 januari 2016 förlängde Jonas Gunnarsson sitt kontrakt med Redhawks. Han skrev på för ytterligare två år. Den 1 juni signerade han ett ettårskontrakt med Nashville Predators. I farmarlaget Milwaukee Admirals har han spelat sexton matcher och haft 87,8 i räddningsprocent.
Malmö Redhawks målvaktsplan är tydlig: Cristopher Nihlstorp är kvar på kontrakt, Tex Williamsson är värvad från Pantern och allt talar för att Oscar Alsenfelt förlänger sitt avtal.
– Jag hoppas det, det kommer säkert att lösa sig, säger Sylvegård om Alsenfelt.
Patrik Sylvegård talar också öppet om skilsmässan med forwarden Andreas Thuresson.
– Han kommer inte att spela i Malmö.
Andreas Thuresson ryktas till det kinesiska KHL-laget Kunlun.
MINIANALYS: Vad händer nu om Jonas Gunnarsson kommer hem och pekar på sitt kontrakt? Patrik Sylvegård skickar en klar signal genom att säga ”då får han sitta på läktaren”. Lite så som hockeyvärlden fungerar. Finns det ingen plats söker sig ofta spelaren till en annan klubb. Det vet alla inblandade.
Varför försvinner Thuresson? Här handlar det förmodligen om pengar kontra produktion. Thuresson gjorde 33 poäng (12+21) på 51 matcher. Helt okej, men uppenbarligen matchade inte siffrorna löneanspråken. Dessutom försöker Redhawks bygga ett snabbare lag, det kan också vara ett skäl till att Thuresson inte passar in i lagpusslet.
Läs alla artiklar om: Redhawks 4 maj
Gå till toppen