Kävlinge

De har chansen att vinna Kävlinges friskvårdspris och ledarpris

Vad har en kanottränare, en förskolechef, en simlärare och en BVC-sköterska gemensamt? De har alla chansen att prisas av Kävlinge kommun i år.

Anna Nystedt, initiativtagare till terrängloppet Stävie trail, är en av de nominerade till friskvårdspriset.Bild: Sandra Henningsson
Varje år delar Kävlinge kommun ut flera priser: friskvårdspriset, kulturmiljöpriset, ledarpriset, miljöpriset och priset för att motverka våld, rasism, nazism och främlingsfientlighet.
Kommuninvånarna har under våren fått chansen att nominera personer och organisationer. Nu står det klart vilka av de nominerade som slåss i kategorierna ledarpris och friskvårdspris.
Tre personer har chansen att kamma hem årets ledarpris – en förskolechef, en kanottränare och en simlärare. Ledarpriset ska gå till en föreningsledare i någon av kommunens föreningar och vinnaren får en prissumma på 13 500 kronor.
Läs mer:Här är det blött i vått och torrt
Linnea Lilja är simlärare för barn på Vikenbadet i Furulund och nomineras för att hon ”beskrivs som en toppenledare, både ifrån personal, föräldrar och barn”.
Camilla Micha, förskoleläraren på Korsbacka förskola, nomineras för sin förståelse för barn med särskilda behov.
Lödde kanotklubb skördade stora framgångar under SM 2016. För det nomineras Per-Olof Pålsson, huvudtränare för klubbens elitkanotister.
Läs mer:Terränglopp i skog som få vet finns
Kävlinges friskvårdspris delas ut till någon som är bosatt eller verksam i kommunen och aktivt engagerat sig i friskvård. Sju personer har chansen att kamma hem priset i år.
Bland de nominerade finns både en 19-årig Löddekille som körde runt sin kompis på äventyr i rullstol efter att han brutit lårbenet, initiativtagaren till terrängloppet Stävie trail och en BVC-sköterska på Kävlinge vårdcentral.
Vem som får priserna beslutas på bildningsnämndens möte den 10 maj. Prisutdelning sker under nationaldagsfirandet den 6 juni.
Vill du läsa fler nyheter från Kävlinge kommun? Gilla "Här i Kävlinge" på Facebook.
Fakta

Nominerade till Kävlinge kommuns friskvårdspris och ledarpris

Ledarpriset

Camilla Micha, förskolechef på Korsbacka förskola.

Per-Olof Pålsson, kanottränare i Lödde kanotklubb.

Linnea Lilja, simlärare på Vikenbadet.

Friskvårdspriset

Loke Nilsson, körde runt sin kompis i rullstol efter att han bröt lårbenet.

Annika Nilsson, kanottränare i Lödde kanotklubb.

Camilla Jönsson-Steen och Maria Andersson, bedriver balansträning för äldre.

Anna Nystedt, initiativtagare till terrängloppet Stävie trail.

Emelie Mossberg, driver projektet Rörlig i kommunens skolor.

Nadja Nilsson, BVC-sköterska på Kävlinge vårdcentral.

Linnea Lilja, simlärare på Vikenbadet.

Gå till toppen