Inside Redhawks

Malmöhockeyns store publikfriare går i väntans tider

Bild: BILDBYRÅN
På en bra dag kan han trolla med pucken och bjuda åskådarna på några skratt. Nu går Malmöhockeyns store publikfriare i väntans tider. Men Mattias Persson har sin målsättning klar.
– Jag har sagt till min agent att kolla alla möjligheter utomlands, det är vad jag hoppas och väntar på. Utomlands är prio 1.
Det snackades ganska mycket om Rungsted när Björn Hellkvist var tränare där, är den danska klubben fortfarande med i bilden?
– Alla lag som är intresserade är med i bilden, säger Mattias Persson med ett skratt.
Är allsvenskan uteslutet?
– Om jag ska spela i allsvenskan är Troja prioritet 1, men helst vill jag utomlands och testa något annat, säger Mattias Persson.
Han har sina sociala kopplingar till Ljungby och fick sitt seniorgenombrott i Troja.
Ska du inte pröva Sheffield då?
– Vet inte, men det hade varit intressant.
I Sheffield återfinns Jerry Andersson, den mångårige Trojaledaren är assisterande tränare i den brittiska mästarklubben.
– Jag pratar med Jerry ibland, men inte just om Sheffield. Vi har bra kontakt. Men det finns mycket att ta hänsyn till. Jag och min tjej väntar barn till sommaren, säger Mattias Persson.
Rent krasst försämras Mattias Persson utlandschanser av en sjunkande produktion. Det är ändå en kille som har fyra allsvenska säsonger med 30 poäng och mer. Två i Troja och två i Malmö Redhawks. Det personliga allsvenska rekordet är 53 pinnar för Troja säsongen 2010-11.
I Pantern senast blev det 25 allsvenska poäng för 32-åringen.
– Det är inte mycket att hänga i julgranen. Men det gäller bara att försöka komma in någonstans i en utländsk liga. Sedan får man börja om. Vad jag är ute efter är en bra lösning och en seriös klubb, säger Mattias Persson.
Gå till toppen