Lomma

Stor familjehelg full med aktiviteter i Lomma

Loppis, hantverksmässa och guidad tur bland tusentals blommande äppelträd. I helgen är det fullt med aktiviteter i Lomma kommun.

• På lördag den 6 maj är det återigen dags för det årliga arrangemanget Loppiz på rotundan. Mellan 10 och 13 är dansrotundan i Lomma då öppen för fyndsugna besökare. För barnen blir det både fiskdamm och mjukisdjurlotteri med vinster till alla. För fikasugna finns kafé och korvförsäljning.
• I helgen uppmärksammas fågelskådningens dag. 6 maj ordnar Lomma-Bjärred Naturskyddsförening en tur till Löddesnäs naturreservat för alla fågelintresserade. Samling vid parkeringen intill Löddesnäs fågeltorn klockan 08.
• På söndag öppnar Kiviks musteri upp dörrarna på Solnäs gård utanför Bjärred. Klockan 12 och 14 blir det guidade turer bland de tusentals blommande äppelträd som finns på gården. Besökare kan också prova att göra sin egen must och träffa en biodlare för att lära sig allt om hur man gör honung. På tal om honung har barnen chans att träffa bamse klockan 12.30, 13.30, 14.30 och 15,30. Under dagens arrangeras också tipsrunda och grillning.
• Gillar man inte äpplen kan man istället gå på hantverksmässa på söndag. Den hålls på Folkets hus i Lomma mellan klockan 10 och 14.50 olika utställare och hantverkare från olika skrån visar upp och säljer sina alster under dagen. Uteservering, kafé och och butik öppna mellan 10 och 16.
Gå till toppen