Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Engström

Håkan Engström: ESC: Vi har en vinnare

Eller kan någon stoppa Kristian Kostov?

FOTO: Andres Putting
Ryssland är inte med i år – visumregler stoppade deras bidrag –men frågan är om inte en ryss vinner ändå. För vem kan väl stoppa Kristian Kostov?
Visst: han tävlar för Bulgarien, men föddes i Moskva och bodde där i femton av sina hittills fyllda sjutton år. Hans pappa är bulgar, mamma kommer från Kazakstan. Han har medverkat både i ryska versionen av tv-showen "The Voice Kids" (med Diman Bilan, ESC-vinnaren, som mentor) och i bulgariska "X Factor".
Vad gör han då i ESC? Jag tror att han är här och vinner. Segertippade Italien har visserligen en gorilla på scen, men Bulgarien har en bamsehit: en skör ballad, som han sjunger med elegans och fin känsla för nyanserna. Också denna har svensken Joacim Persson varit med och skrivit, som en av tre upphovsmän. Produktionen är modern, fast rätt diskret. Rösten får göra jobbet.
Scenshowen är jag lite tveksam till, för all del. Är det röntgenplåtar som hänger i bakgrunden? Och vad är det som regnar mot slutet? Lysrör? Radioaktivt avfall?
Gå till toppen