Wimans blogg

MFF-familjen rycker ut när Mio, 13, behöver deras hjälp

Besöket på MFF-Örebro kan få avgörande betydelse för Mio Bylund.

På MFF:s hemsida kunde vi läsa om 13-åringen som tillsammans med sin bror Alvin blev inbjuden till MFF-Örebro i veckan. Men Mio Bylund är ingen helt vanlig ung påg - han lider av en sjukdom som innebär att han ofta drabbas av svår huvudvärk.
Läs mer:Huvudvärken styr Mio Bylunds liv –människor som skänker pengar ger hopp
Som nioåring blev han antagen till MFF:s fotbollsskola, men han har tyvärr inte kunnat spela fotboll på flera år.
Efter matchen - där mamma Alexandra också var med - fick han också träffa A-truppen.
Men för hans framtid kan det som har skett sen få än större betydelse. För MFF-supportrar i skilda grupper har uppmärksammat hans situation och att familjen behöver samla in 300 000 kronor för att Mio ska kunna genomgå en större undersökning som tar ett par veckor att genomföra. Familjen har än så länge samlat in 90 000 kronor, men kontot fylls nu på i strid ström från MFF-supportrar, då det snabbt startats ett swishkonto i MFF-familjens namn där pengar samlas för att sedan föras över till Mio.
För att hjälpa Mio ytterligare kommer hela MFF-familjen – alltså alla grupperingar i MFF:s supporterled – att stå och samla in pengar i samband med hemmamatchen mot Östersund den 14 maj.
Ett mänskligt öde har mött supportrarnas värme och kärlek. Det är inte första gången, men det är imponerande varje gång. Det finns en Facebooksida som är offentlig om Mio Bylund också.
Missa heller inte Sydsvenskans reportage om bland annat Mio Bylund:
Läs mer:Huvudvärken styr Mio Bylunds liv –människor som skänker pengar ger hopp
Gå till toppen