Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jimmy Wilhelmsson: ”Amiga 500 fick datortillverkare att förstå att underhållning var hemdatorns framtid”

För att förstå nuet behöver man kunna sin historia. Det tycker Jimmy Wilhelmsson. Nu ger han ut sin andra bok om åttiotalets hemdatorer som har skapat flera av dagens skånska stornamn inom spelutveckling, musik och IT.

"Spelindustrin är ett otroligt intressant kulturfenomen och det har de här gamla datorerna lagt grunden för", säger Jimmy Wilhelmsson som skrivit "Generation 500: Amiga 500 tog mig dit jag ville”.Bild: Jenny Leyman
Näringsliv möter Jimmy Wilhelmsson i september 2014 när han lämnat sitt uppdrag som kommunikationsansvarig på Ideon. Han jobbar främst som kommunikationschef på Malmöbolaget Incentive och så har han precis skrivit klart sin första bok som handlar om hur allt började för den svenska IT- och spelindustrin: med hemdatorerna. Boken handlar om hemdatorn Commodore 64 och får namnet ”Generation 64: Commodore 64 gjorde mig till den jag är”.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen