Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rån i butik på Lantmannagatan

Polisen fick strax efter klockan 11.40 larm om ett väpnat rån i en livsmedelsbutik på Lantmannagatan vid Seved i Malmö. Polisen tror att rånaren hade en plastpistol. Han kom över ungefär 25 000 kronor.

En man med ett pistolliknande föremål ska ha tvingat sig till kontanter och sedan lämnat platsen på cykel.
– Enligt uppgift är det runt 25.000 som har stulits. Jag vet inte om man kommit över det i kassan eller om det funnits på någon plats i butiken, säger Kim Hild, informatör på polisens ledningscentral.
Rånaren, som beskrivs som en ungefär 1.90 lång man, ska också ha burit någon form av maskering.
– Det finns olika uppgifter om det, någon säger att rånaren hade en kapuschong, andra har sagt en keps, andra att han bar solglasögon, säger Kim Hild.
Polisen har sökt efter rånaren i området runtomkring butiken, men utan resultat. Vid 15-tiden fanns fortfarande ingen gripen.
Det var butiksbiträdet som slog larm om rånet. Ingen annan verkar ha befunnit sig i butiken, enligt anmälan från polisen.
– Det är inga andra personer som upplever att de också är utsatta – alltså inga kunder som har känts sig utsatta, säger Kim Hild.
Ingen skadades i samband med rånet.
Pistolen som använts i rånet verkar vara en leksakspistol, enligt Kim Hild.
– Man har hittat plastbitar inne i butiken eller utanför som gör att man tror att det tillhört det så kallade vapnet man burit på, säger hon.
Det kan finnas övervakningskamera i butiken.
– Det talades det om. Kan vara så, lite oklart än så länge, kan inte svara på det, säger Kim Hild.
Gå till toppen