FCR

Schelin tillbaka i startelvan som vinnare: ”Skönt att få lite revansch”

Lotta Schelin gjorde sin första match från start och visade sina spetskvaliteter. – Skönt att få lite revansch för senast, sa hon efter storsegern mot Göteborg.

Lotta Schelin var tillbaka i startelvan och blev målskytt när Rosengård vann mot Göteborg med 5–0.Bild: LUDVIG THUNMAN
FOTBOLL
Allsvenskan
FC Rosengård 5 (2)
FC Göteborg 0 (0)
På de inledande tre allsvenska matcherna fick Lotta Schlin inte ens ihop 90 spelade minuter.
I söndagens match mot Göteborg spelade hon hela matchen och betalade tillbaka med ett mål och förspel till ytterligare två.
– Det funkade väldigt bra. Mina första 90 minuter på väldigt länge, konstaterade Lotta Schelin och berömde framför allt laget efter storsegern.
– Jag är nöjd med hur vi tacklar matchen, med tanke på att det var en tung match senast. Det var gött att se hela laget höja varandra.
Efter en trevande start – där Göteborg inledningsvis höll Rosengårds offensiv i schack – kunde hemmalaget spräcka nollan när Sanne Troelsgaard prickade in en retur efter en frispark som orsakade mycket oreda i straffområdet. Målet blev starten på en period som helt avgjorde matchen. Under de kommande nio minuter gick man upp till 3–0 med ett spel där man effektivt drog isär motståndarna.
2–0 satte Lotta Schelin sedan hon frispelats med en perfekt djupledsboll av Ella Masar.
– Mina spetskvaliteter ligger en del i djupledsspelet och det är skönt att kunna få lite utlopp för det. När det finns möjlighet för genombrott så tar jag gärna det och då är det också skönt att man sätter några mål emellan åt. Den här gången var det bara att ösa på framåt och peta in den, sa hon om målet som är hennes andra så här långt på säsongen.
Lotta Schelin klev in i startelvan den här dagen på bekostnad av Anja Mittag som bänkades. Samspelet med Ella Masar var fruktbart och gav utdelning även i inledningen av andra där hon var med i förspelet till två mål av amerikanskan. Båda var resultatet av snabba spelvändningar.
– Vi behöver den variationen för att kunna utnyttja alla våra spetskvaliteter och för att vinna matcher, sa 33-åringen.
Trion Lotta Schelin, Ella Masar och Lieke Martens levererade där här eftermiddagen och samtidigt som den förväntade toppmålskytten Anja Mittag vilades större delen av matchen.
– Vi får försöka hitta kombinationer och system där det finns plats för dem allihop, säger Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen.
Läs alla artiklar om: FCR–GÖTEBORG
Gå till toppen