Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Upp och ner för skåningarna i STCC

Av alla skåningar lyckades Tobias Brink från Malmö bäst på STCC-premiären och bärgade en tredjeplats i hård konkurrens.

Tobias Brink, totalfyra.
Favoriten Robert Dahlgren höll för trycket och slutade etta, etta, tvåa på STCC:s premiärhelg.
För skåningarna hemma på Knutstorp blev det mer blandad kompott.
Malmöpågen Tobias Brink från Eslövsbaserade Brink Motorsport stod ut och ordnade placeringarna fem, tre och fem under lördagens race – trots att Knutstorp inte direkt är en Audibana.
Därmed ligger han fyra efter debutsäsongens första helg. Niklas Lilja (Munka Ljungby), Dennis Strandberg (Helsingborg) och Micke Ohlsson (Östra Ljungby) hittar vi på platserna sju, åtta och nio i totalsammanställningen.
– Vi har visat att vi kan vara med i toppen av STCC och utmana de stora grabbarna och det är ett bra kvitto, säger Tobias Brink till stcc.se om sitt teams premiär.
Om det var mungiporna upp för en skåning så var det åt andra hållet för en annan.
STCC-debutanten Andreas Andersson från Furulund fick en rivstart på premiären på Knutstorp. Seatföraren tog sig till tredje kvalet på fredagen.
Redan på första racet fick han punktering och slutade på plats 17. Inför heat två körde han ett olovligt formationsvarv genom depån efter den uppsatta tiden. Den kommunikationsmissen straffades han för och placerades sist vid starten.
Därefter blev det ännu värre. Med fyra varv kraschade han och Reuben Kressner våldsamt i skyddsräcket. Förarna klarade sig, men det blev värre med bilarna.
– Smällen tog hårt och skadorna är omfattande. Smäller av den har typen slår stora hål i budgeten. Nästa deltävling i Alastaro är i fara. Jag hoppas, men det ser ganska mörkt ut just nu, säger Andreas Andersson till stcc.se.
Gå till toppen