Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Kvinna påkörd på övergångsställe – allvarligt skadad

En bilförare är brottsmisstänkt efter att ha kört på en kvinna på ett övergångsställe på Södra Förstadsgatan under måndagskvällen. Kvinnan fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Fotgängare påkörd på Södra Förstadsgatan i höjd med Triangeln. Brandpersonal larmades till platsen och tog hand om den skadade fotgängaren i väntan på ambulans.Bild: Patrick Persson
Olyckan skedde nära Triangeln vid 19.45. Räddningstjänsten var först framme på platsen och tog om hand kvinnan efter olyckan.
– En person är införd till sjukhus efter olyckan, säger Ola Åström, lokal produktionsledare på SOS Alarm.
Den skadade kvinnan fördes till akutmottagningen.
– Det är en kvinna i 20-årsåldern. Skadeläget är allvarligt, men stabilt, säger Jimmy Gottfridsson vid Region Skånes presstjänst.
Bilföraren förhördes av polisen på platsen. Han är misstänkt för vållande till kroppsskada och för att inte ha iakttagit väjningsplikt på obevakat övergångsställe.
Fotgängare påkörd av en taxibil på Södra Förstadsgatan i höjd med Triangln vid 19.50-tiden. Brandpersonal larmades till platsen och tog hand om den skadade fotgängaren i väntan på ambulans. Polispersonal förhörde bilägaren på platsen. En hel del vitten fans kvar på platsen när polisen anlände. Fotgängaren var vid medvetande när ambulansen anlände till platsen.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen