Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Macrons rörelse byter namn

Den nye franske presidenten Emmanuel Macron har i och med valet lämnat posten som ledare för sin rörelse En marche. Rörelsen ska nu bli ett parti med namnet La republique en marche.

En marche. Arkivbild.Bild: David Vincent/AP/TT
Generalsekreteraren för En marche, Richard Ferrand, säger på en presskonferens att partiet på torsdag ska presentera kandidater till var och en av de 577 mandat som står på spel i parlamentsvalen den 11 och 18 juni.
Ferrand säger att hälften ska vara kvinnor, och kandidaterna ska sammantaget representera alla delar av det franska samhället. Hälften ska också vara personer som inte tidigare har sysslat med politik som valda.
Målet i parlamentsvalen är att skaffa sig absolut majoritet i parlamentet för att det som rörelsen gick till val på ska kunna genomföras.
En del av kandidaterna ska tas från den tidigare presidentkandidaten François Bayrous parti Modem, enligt Ferrand. En del kommer också att gå över från Socialistpartiet och Republikanerna, de tidigare så dominerande partierna i fransk politik.
Gå till toppen