Lomma

Stöldvåg i Lomma – flera båtägare drabbade

Under helgen blev sex båtar drabbade av stölder i Lomma hamn. Polisen har i nuläget inga signalement på gärningsmannen eller gärningsmännen och vädjar till allmänheten efter hjälp att hålla koll i hamnen.

Trots den ökade närvaron från polisen, har sex båtar blivit bestulna på instrument som gps, mätare, låsreglage och liknande båtattiraljer. De som uppgett en summa för det ungefärliga värdet på de saker de blivit bestulna på, beräknas upp mot 10 000 kronor per båt. Tillvägagångssättet pekar mot att stölderna gjorts av samma gärningsman eller gärningsmän.
– Vi har i dagsläget inga signalement på personen eller personerna som kan tänkas ligga bakom stölderna. Ingen i området har heller gjort någon iakttagelse om att något skulle vara konstigt runt berörda tidpunkter, säger kommunpolisen Håkan Persson.
Nu vädjar Håkan Persson till allmänheten efter hjälp att hålla koll i hamnen.
– Det är viktigt att titta till sin båt och att man hjälper varandra. Polispatruller finns ute i det området och vi har alltid extra tillsyn den här årstiden. Chansen att vi är just där då det händer är dock inte särskilt stor, så vi behöver allmänhetens extra par ögon.
Gå till toppen