Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Petter Larsson: ”En islamofob kickar en antisemit. Sådant kan bara hända i SD, bara i SD.”

Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Sverigevännerna förnekar sig inte.
Ni har möjligen redan läst tidskriften Expos (5 maj) lustmordsintervju med den sverigedemokratiska Rättvikspolitikern Elvine Lindell, som anser att nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen är ”tuffa”?
Om inte, så gör det. Expo ställer några enkla frågor om vad hon egentligen menar och tycker. Inte bara gör hon bort sig genom att lufta antisemitiska konspirationsteorier och förutspå inbördeskrig i Sverige. Hon förefaller också så vag och förvirrad att man inte kan undgå att undra hur hon kunde få en förtroendepost överhuvudtaget.
I helgen blev det rättarting i Rättvik och Lindell uppmanades lämna sina politiska uppdrag av SD-ledningen. Inga öppna rasister i vårt parti. I alla fall inga som blir påkomna i pressen.
Den som höll i yxan heter Medelene Vestin, ordförande för SD i Dalarna.
Samma Vestin som för bara tre år sedan delade rasistisk propaganda på Facebook, och bland annat trodde att kvinnor skulle komma att stenas i Sverige om tjugo år.
En islamofob kickar en antisemit.
Sådant kan bara hända i SD, bara i SD.
Gå till toppen