Zlatan

Zlatans superlön i United – bäst betald någonsin i Premier League

Att Zlatan Ibrahimovic sitter på en fet lön i Manchester United har inte varit någon hemlighet, men hur mycket exakt är det få som vetat – tills nu. I boken ”Football Leaks: The Dirty Business of Football” avslöjas att Zlatans grundlön gör honom till den bäst betalde någonsin i Premier League.

Manchester Uniteds Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic.Bild: JOEL MARKLUND
4,2 miljoner kronor i veckan.
Det är grundlönen som Zlatan Ibrahimovic lyfter i veckan från Manchester United.
I boken "Football Leaks: The Dirty Business of Football" av Der Spiegel-journalisterna Rafael Buschmann och Michael Wulzinger presenteras information som de tagit del av från de hemliga löneavtalen.
I boken avslöjas detaljer om Zlatans - och flera av hans lagkamraters kontrakt.
Engelska Daily Mail har tagit del av Der Spiegels avslöjande och skriver att Zlatans grundlön är på 367 640 pund i veckan – runt 4,2 miljoner svenska kronor. Dessutom får han en målbonus på knappt 2,9 miljoner pund, runt 33 miljoner kronor.
Paul Pogba har en grundlön på runt 1,9 miljoner kronor. En värvning som kostade Manchester United en miljard kronor.
För den värvningen fick agenten Mino Raiola, enligt uppgifter i boken, runt 468 miljoner kronor.
Zlatan Ibrahimovic gick gratis från Paris Saint Germain, vilket gjorde det möjligt för Manchester United att erbjuda svensken det generösa kontraktet.
Ett uteblivet Champions League skulle kosta Manchester United 744 miljoner kronor i tv-intäkter och prispengar. United skulle också gå miste om mer än 228 miljoner kronor av sponsoravtalet med Adidas - ett avtal som är värt 8 miljarder svenska kronor.
Läs alla artiklar om: Zlatan 10 maj
Gå till toppen