Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Besvikelse i Lugi: "Som att vi inte riktigt trodde på det"

Hemmastarka Lugi darrade till och tappade greppet om matchbollen till SM-finalen i Malmö arena. Nu kan H65 Höör avgöra hemma på tisdag i nästa vecka.

Lugis Melissa Petrén var besviken på laginsatsen i den tredje SM-semifinalen mot H65 Höör. "Vi börjar hänga med huvudet i stället för att bara köra på och hjälpa varandra", sa hon.
HANDBOLL · LUND
SM-semifinal 3:5
Lugi23 (10)
H65 Höör24 (14)
H65 leder med 2–1 i matcher
Melissa Petrén slarvade bort bollen när Lugi hade chans att gå ifatt i slutminuterna, men grämde sig mer över laginsatsen där H65 Höör tilläts koppla ett tidigt grepp och sedan aldrig riktigt släppte taget.
Slutresultat 23–24 (10–14).
– Det kändes som att vi inte riktigt trodde på det själva. Man såg ju på deras kroppsspråk och deras attityd att de ville det här, sa Melissa Petrén.
H65 Höör stack ifrån till en tidig ledning och höll undan fram till pausvilan. Den dåliga starten blev en mental belastning som inte riktigt gick att lyfta sig ifrån.
– Vi börjar hänga med huvudet i stället för att bara köra på och hjälpa varandra. Vi vet ju att vi kan, sa en besviken Melissa Petrén.
Cassandra Tollbring fortsatte att leverera. Hon gjorde nio mål när H65 Höör vände och vann i den andra semifinalen trots underläge med tio bollar. Nu var hon ännu vassare med tio mål.
– Det är de målen som skiljer, så det är henne vi måste stoppa. Hon gjorde tre i första matchen som vi vann, sa Melissa Petrén.
En avgörande faktor i H65 Höör var också förra Lugimålvakten Jessica Ryde som hade en stor kväll på sin gamla hemmaplan.
Särskilt viktig var hon precis efter sidbytet när offensiven fallerade och Lugi fick chans att krypa närmare i målprotokollet.
– Tur att man gör sitt jobb ibland, sa Jessica Ryde med ett leende.
– Det är alltid speciellt att möta Lugi. Men jag har gått från att vara asnervös till att bara vara jättenervös.
Och nu har H65 Höör plötsligt vittring på en SM-final samtidigt som man ska spela klart finalen i europeiska Challenge cup.
Zagreb gästar Höör på lördag och har 23–19 med sig från det första mötet i Kroatien. Tre dagar senare väntar fjärde SM-semifinalen mot Lugi.
– Det är så lätt att gå händelserna i förväg och tänka att nu ska vi avgöra mot Lugi. Men absolut all fokus ligger på matchen på lördag. Vi njuter av det här ett par timmar, sedan släpper vi det, sa Jessica Ryde.
Lugis Melissa Petrén släppte det inte.
– Man torskar matcher, man vinner matcher, nu ska vi vinna två i rad och avgöra här i Lund nästa fredag, sa hon.
Gå till toppen