Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lugi i brygga efter andra raka förlusten

H65 Höör chockade Lugi och leder nu med 2–1 i matcher i SM-semifinalen i handboll med chans att avgöra på hemmaplan på tisdag i nästa vecka.

Ebba Engdahl var säkerheten själv från straffpunktenBild: PETTER ARVIDSON
Segersiffrorna i onsdagskvällens möte skrevs till 24–23 (14–10).
Lugi skulle spela avslappnat och ha jäkligt roligt hemma i Arenan i Lund, men det var gästerna från Höör som hade störst anledning att dra på smilbanden efter första halvlek.
H65 kopplade ett tidigt grepp om matchen när Lugi bjöd på tekniska fel och desperata distansskott. Aggressivt och följsamt försvarsspel gjorde sitt till.
Som mest var ledningen sex bollar men nere i fyra i paus, 10–14.
H65 gick ner sig offensivt i början av andra halvlek, men räddades av en storspelade Jessica Ryde. Den förra Lugimålvakten tog nästan allt på sin gamla hemmaplan.
Kollegan Ida Nilsson på andra sidan hade också en hyfsad räddningsprocent och det blev en högdramatisk avslutning av matchen.
H65 Höör åkte på dubbla utvisningar med drygt fem minuter kvar att spela och Ebba Engdahl satte ännu en straff fram till 21–22.
Men det var gästerna som hade momentum.
Man fixade numerärt underläge galant och utökade till och med sin ledning. När Casandra Tollbring sedan dundrade in sitt tionde mål fram till 24–22 med mindre än två minuter kvar att spela var det segervittring.
Ebba Engdahl reducerade på straff men närmre kom inte Lugi den här kvällen.
Ny text kommer.
Gå till toppen